GRAND SLAMTENIS

Ivanišević: Novak kaže „samo dajte, pokazaću vam ko sam“

Goran Ivanišević, jedan od trenera Novaka Đokovća, kaže da pritisak pozitivno utiče na najboljeg tenisera svijeta.

Đoković se plasirao u četvrtfinale US opena pobjedom nad Džensonom Bruksbijem, a Ivanišević je za zvanični sajt ATP-ja govorio u Njuportu, kada je primljen u Kuću slavnih.

– Definitivno će osjećati pritisak, ali on je tip čoveka koji igra bolje što je više pritiska. Zato i jeste takav šampion, zato je za mene najveći u istoriji. Još prije sedam-osam godina, kada nisam bio ni blizu njegovog tima, rekao sam da je on jedini koji može da osvoji kalendarski slem – rekao je Ivanišević i dodao:

– Ima pritisak, svi ga osjećaju. Na Vimbldonu nije odigrao sedam savršenih mečeva, ali je pobijedio. To se ne vidi (pritisak) zato što pobjeđuje. Ne kažem da će sigurno osvojiti titulu u Njujorku, duge su dvije nedjelje, sedam mečeva. Ono što me čini srećnim je publika, jer je prošle godine bio najtužniji US open, sa praznim tribinama. Sada je atmosfera naelektrisana.

U međuvremenu, Đoković je izgubio na olimpijskom turniru u Tokiju od Zvereva u polufinalu, nije igrao nijedan pripremni turnir, a sada na US openu ima četiri trijumfa.

– Mnogi ljudi bi pukli, rekli bi: ‘OK; ne znam’. Ali on? On kaže: ‘Samo dajte, pokazaću ko sam na terenu’. Pogledajte ga, tri slema u nizu. Već je ispisao u istoriju, a sada može to da uradi na još veći način. Nevjerovatna je osoba, može mnogo da se nauči od njega.

Ivanišević je poručio da je zahvalan što je dio Novakovog tima i što svemu može da svjedoči iz prve ruke.

– Pitaju me kako je. Čast je, zadovoljstvo je. Ali da li je lako? Nimalo. Veoma je stresno, ali to mi se dopada. Cijeli život je stres, to tjera čoveka da bude bolji, a kao njegov trener, naučim nešto novo svakog dana – zaključio je Zec.

U četvrtfinalu US opena, Novak će igrati sa Mateom Beretinijem iz Italije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button