GRAND SLAMTENIS

Nole spreman na izazov Bruksbija i stigao Agasija za četvrtfinale Njujorka

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je savladao Džensona Bruksbija iz SAD sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 za dva sata i 59 minuta igre.
Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa Mateom Beretinijem iz Italije, koji je u četiri seta izbacio kvalifikanta Oskara Otea.
Bio je to 79. trijumf u Njujorku za Đokovića, čime se izjednačio sa Andreom Agasijem, a više pobjeda imaju Federer (89) i Konors (98).
Mladi, 20-godišnji Amerikanac pružio je više nego dostojan otpor najboljem igraču svijeta, a drugi set bio je jedan od najboljih na turniru.
Nije sve idealno krenulo jer je mladi Amerikanac svojim neobičnim stilom igre pravio dosta problem Đokoviću koji je mnogo groješio.
Amerikanac je za pola sata igre napravio samo jednu neiznuđenu grešku i ubjedljivo dobio prvi set.
Iako je Đoković brejkom započeo drugi set i poveo 3:0, Amerikanac uspijeva da spriječi dupli brejk, a da zatim u spektakularnom gemu koji je trajao 20 minuta dođe do brejka, i to iz šeste brejk prilike. U tim trenucima se Novak vadio servisom, ali sa osnovne linije je češće bio u podređenom položaju.
Bio je to vjetar u leđa za Bruksbija, ali već u narednom gemu, Đoković mu isisava tu energiju. Možda i ključni poen u meču bio je onaj na 40-30 za Amerikanca pri rezultatu 3:2 za Novaka u drugom setu – bila je to nevjerovatna defanziva, u kojoj je Novak izvanredan lob rivala uspio da vrati i da na kraju osvoji poen.
Obojica su se fizički mučili u drugom setu, ali je Novak bio vidno svježiji na startu trećeg, i odmah je napravio brejk i tu je otprilike bio kraj nadanja za momka iz Sakramenta koji se nije predavao, ali je meč postao jednosmjerna ulica za njega.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button