BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

POTVRĐENO Bijeljina opet domaćin etape na trci “Beograd – Banjaluka”

Pored domaćina bicikčističke trke Beograda i Banjaluke, Bijeljina je prvi grad koji je potvrdio domaćinstvo 16. izdanju trke koja spaja dva najveća srpska grada sa lijeve i desne obale Drine.
Dobre stvari i iskustva ne treba mijenjati, već ih treba nadograđivati. Time su se vodili predstavnici Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem koji je za samo nekoliko minuta dogovorio nastavak uspješno saradnje sa prvim čovjekom karavana Vladimirom Kuvaljom.

Oni su se složili da Bijeljina kao i ove godine u aprilu bude domaćin cilja jedne i starta druge etape. Kako je do početka trke ostalo više od šest mjeseci, nije poznato koje će to etape biti, kao ni tačan datum, ali će trka već tradicionalno biti održana krajem aprila.

– Izuzetno sam srećan što smo danas produžili uspješno saradnju koja sa Bijeljinom traje dugi niz godina. Ovo je grad koji je pored Beograda i Banjaluke najviše puta bio domaćin etapa i praktično ga je nemoguće zaobići. Bijeljina je kao domaćin  ovogodišnje trke pokazala svoj veliki potencijal kao turistički grad. Svi učesnici i gosti ocjenili su Bijeljinu kao najboljeg domaćina. U narednom periodu planirani su sastanci sa ostalim gradovima i opštinama kako bi se dogovorio tačan termin održavanja trke. Prijave zemalja i takmičara će biti u toku novembra i decembra, očekujemo sličan broj ekipa kao i prethodne godine – istakao je Кuvalja.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović istakao je da je organizacija ovog događaja na visokom nivou i da je za Bijeljinu velika čast i zadovoljstvo biti domaćin jednog ovakvog međunarodnog događaja. Najavio je inicijativu Gradske uprave da se u Bijeljini sljedeće godine okupe svi gradonačelnici i načenici opština i gradova domaćina tokom održavanja trke.

– Bijeljina će u narednom periodu promovisati  biciklizam. Težićemo da što više podržavamo biciklizam kao sport – naglasio je Petrović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기티비
Back to top button