FUDBAL

Pavlović: Skoro nisam video ovakav autogol; Đuričić: Za nauk

Srpski reprezentativci Strahinja Pavlović i Filip Đuričić govorili su poslije remija u Irskoj (1:1) u borbi za Mundijal.

Složili su se da su “Orlovi” odigrali odličan meč, ali da na kraju nisu nagrađeni pobjedom.

Defazivac Monaka je prvi analizirao ishod u Dablinu.

– Teško je bilo šta reći posle ovakve utakmice. Kada ne uzmete tri boda koja ste igrom zaslužili. Ovo ništa ne menja, moramo sve utakmice da pobedimo do kraja ako želimo da se plasiramo na Mundijal – počeo je Pavlović.

Portugal sada ima dva boda više od Srbije tri kola prije kraja, uz duel u Lisabonu.

– Cilj ostaje isti, sve ostaje isto – dodao je.

Dugo će se prepričavati autogolm Milenkovića, koga je Miliković-Savić napucao u petercu.

– Neverovatno. Šta reći? Nisam skoro video, ali dešava se. Svakakve stvari se događaju u fudbalu. Moramo da nastavimo dalje i da zaboravimo ovaj meč kao što smo prethodne.

Njegov saigrač Filip Đuričić kaže da je falio drugi gol.

– Odigrali smo dobro, prilično dobro, stvorili veliki broj šansi i niko nije namučio Irsku koliko smo mi. Na kraju smo uzeli bod i ne možemo da budemo zadovoljni. Falio je drugi gol da zatvori utakmicu. Bilo bi lakše, verovatno bismo dali još neki… To nam je za nauk u budućnosti. Idemo daljem, ima pozitivnih stvari. Dugo nismo odigrali ovako – poručio je Đuričić.

Idemo dobrim pravcom, naglasio je.

– Ne sećam se da smo ovoliko šansi stvorili. Na dobrom putu smo, cilj je Katar i meč u Portugalu odlučuje – zaključio je vezista Sasuola, koji je igrao kao desni spoljni u Dablinu, ali i tako bio jedan od boljih igrača na terenu.

Srbija kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastavlja u oktobru gostovanjem Luksemburgu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button