FUDBAL

SLAVULJICA TUŽI BORAC Branković osporava dugovanja

Savo Slavuljica najavio je tužbu protiv RK Borac zbog duga od najmanje 7.000 KM. Direktor kluba Vladimir Branković osporava potraživanja navodeći da mu je isplaćeno sve iz ugovora – prenosi portal Mondo.

Rukometni klub Borac u vrlo turbulentnoj prošloj sezoni ostao je bez trofeja, nije pomogao ni Veselin Vujović pa je vraćen trener Mirko Mikić, a u novu sezonu crveno-plavi ulaze sa uveliko promijenjenom i podmlađenom ekipom.

Osim trenera Veselina Vujovića, klub su ovog ljeta napustili i igrači Savo Slavuljica, Nikola Egić, Artsjom Podasinov, kao i Nemanja Vučićević, ali kako se ispostavilo, nekima od njih nisu isplaćena dugovanja pa Borcu prijete tužbe.

Savo Slavuljica, koji je prošle sezone nosio dres crveno-plavih u razgovoru za MONDO potvrdio je da planira da tuži RK Borac zbog neisplaćenih dugovanja koja iznose najmanje 7.000 KM.

– Svi mi otišli smo praktično njihovom voljom, tu nije bilo nikakvih razgovora o produženju. Kada sam došao dogovorili smo četiri plate, a nisu mi isplaćene skoro dvije. Nakon toga kaznili su i ekipu sa po 20 odsto nakon onog stvarno sramnog poraza od Velenja, a druga je Vogošća. Gotovo je nemoguće reći koliko su mi dužni u ovom trenutku, jer oni sad uplaćuju po 100-150 KM, vjerovatno da ne bismo mogli da ih tužimo – rekao je Slavuljica za MONDO.

Dalje je dodao:

– Ostali su mi dužni oko platu i po, najmanje jednu cijelu i te ‘kazne’. Ja to nisam ni potpisao. Ko je uopšte mjerodavan da kaže da se neko do nas nije borio, da se nije zalagao? Svi smo kažnjeni zbog tih poraza. Nemam šta da krijem, moja plata je iznosila 5.000 KM, a sporni su i iznosi kazni – dva puta po 20 odsto, dakle, to je još 2.000 KM. Ima još taj neki dio koji mi nije isplaćen, ali tu više nemam ni uvid koliko to tačno iznosi, zbog tih sitnih uplata, a u međuvremenu više nemam ni broj na koji mi je stizalo stanje na računu. Ali, činjenica je da mi duguju najmanje 7.000 KM – istakao je bivši desni bek Borca.

Direktor RK Borac Vladimir Branković u kratkoj izjavi za MONDO naveo je da klub nema dugovanja prema Slavuljici, kao ni prema ostalim igračima koji su ljetos napustili klub.

– Sve mu je isplaćeno. Sve što je u ugovoru i pravilniku je isplaćeno – rekao je Branković ne želeći da dalje komentariše.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 무료 다시보기
Back to top button