FUDBAL

Šta predstoji Zmajevima do kraja kvalifikacija i mogu li otići na Svjetsko prvenstvo

Reprezentacija BiH je nakon šestog kola ostala na pretposljednjoj poziciji na tabeli kvalifikacione grupe D za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Zmajevi su sinoć u Zenici remizirali s Kazahstanom rezultatom 2:2 i ostali na četvrtom mjestu na tabeli. Oni sada imaju isti broj bodova (3) kao i posljednji Kazahstan, no još uvijek nisu ostala bez šanse za poziciju broj dva i plasman u baraž.

Lider Francuska je osvojila 12 bodova i jenom nogom je u Kataru, dok su Ukrajina i Finska na drugoj i trećoj poziciji sa po 5 bodova.

Ono što je najbitnije kada se gleda borba za drugo mjesto koje vodi u baraž je činjenica da je BiH završila posao protiv najtežeg rivala Francuske koja će, bez ikakve sumnje, osvojiti prvo mjesto i direktno se plasirati u Katar.

Zmajevi će do kraja kvalifikacija odigrati još četiri meča. Najprije u oktobru idu na gostovanje u Kazahstan, a potom i u Ukrajinu. U novembarskom dijelu kvalifikacija će dočekati najprije Finsku, a potom i Ukrajinu.

Sve će zavisiti od toga u kakvom će se izdanju Zmajevi pojaviti u tim mečevima. Ukoliko budu igrali kao u Strazburu prije šest dana, onda se imaju pravo nadati punom plijenu protiv Kazahstanaca i Finaca, te bi im za plasman u baraž trebao samo jedan bod iz dvomeča s Ukrajinom.

Ukoliko ne budu na svom nivou, onda će plasman u baraž biti veoma, veoma daleko.

Naravno, i Ukrajinci, Finci i Kazahstanci imaju svoje računice, te nas očekuju izuzetno uzbudljiva dva naredna mjeseca.

Sve četiri selekcije su u igri za drugo mjesto i odluka o putniku u baraž će najvjerovatnije pasti u novembru. Da li u pretposljednjem ili posljednjem kolu, ostaje da vidimo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button