ATPTENIS

NOVAKOV UČENIK BRILJIRA U BANJALUCI Topo u četvrfinalu Srpska opena

Nova teniska nada srbije je marko Topo, momak koji će za tri dana postati punoljetan, a rođendan dočekati sa ATP bodovima iza svog imena.

Momak koji je rođen u Minhenu briljira u Banjaluci na čelendžeru Srpska open, gdje je upisao dvije pobjede. Nakon što je dobio zemljaka Danila Petrovića, u drugom kolu je savladao Vitalija Sačka poslije velikog preokreta i plasirao se u četvrfinale. U prvom nastupu među osam najboljih biće mu treći nosilac Argentinac Tomas Martin Ečeveri i sigurno na papitru neće imati velike šanse, ali nije ih imao ni u prva dva kola…

Topo od nedavno trenira u Teniskom centru Novak u Beogradu. Smatra da je za njega nevjerovatna stvar što trenira u prestonici Srbije i ima mogućnost da vježba sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem.

– On je moj idol, on je najveći naš sportista i osećam se ponosno – rekao je Topo koji je sa šest godina počeo da igra tenis.

Odlučio je da igra za Srbiju jer, kako je naveo, osjetio je da je Srbija njegov dom.

– Kad sam počeo da igram, Novak je bio najbolji sportista u našoj zemlji, učinio je puno za naš sport, neverovatno je da je već 12 godina u teniskom vrhu. Zahvalan sam što imam priliku da pričam sa njim i treniram u njegovom centru – rekao je Topo prije nekoliko mjeseci tokom Serbia opena.

Osim njega i Ečeverija, u četvrtfnale Srpska opena plasirali su se Čun Hsing Ceng koji je dobio Mirzu Bašića, dok je bez borbe prošao Huan Manuel Serundolo jer mu je Matija Pecotić predao meč.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button