EVROPSKE LIGEFUDBAL

Odgovor Tebasu: Dva kluba vam razbijaju ligu, gledajte sebe

Uprava Pari Sen Žremena je poručila predsjedniku La Lige Havijeru Tebasu da se fokusira na dva kluba iz svoje zemlje, koji prijete da razbiju i Primeru i evropski fudbal u cjelosti.

Tebas je javno kritikovao francuski klub, istakavši da je PSŽ opasniji i od projekta Superlige Evrope. Takođe je prozvao Lionela Mesija i Serhija Ramosa, koji su ovog ljeta prešli na ‘Park prinčeva’.

Nisu mu dužni ostali čelnici kluba iz Pariza. Generalni sektretar Viktorijano Melero objavio je javni odgovor.

– Dozvoljavate sebi da javno napadate ligu Francuske, naš klub i naše igrače, kao i sve one koji vole francuski fudbal. Neprestano objavljujete uvredljive izjave, u kojima insinuirate da ne poslujemo u skladu sa finansijskim pravila… Francuska liga nije, poput vaše, čekala posljednje godine da preduzme mjere i uspostavi snažne finansijske popise. Poznato je da se određeni španski klubovi i vaša liga suočavaju sa velikim dugovima, a da na podsjećamo koliko je država finansirala fudbal prethodnih godina – napisao je Molero i dodao da Tebas bez osnova napada igrače jer su samo odlučili da napuste La Ligu.

– Vaši komentari o starosti ovih igrača ne samo da vrijeđaju njihovu prošlu i sadašnju ulogu, već i milione navijača širom svijeta koji ih obožavaju. Iznenađem sam i što ne usmjeravati više pažnje na dva kluba u vašoj ligi koji su fokusirani na razbijanje vaše lige i evrospkog fudbala. Usredsredite se na rješavanje vaših pitanja, za koje ste odgovorni.

Šta kažete, ko je u pravu?

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button