RUKOMET

SLOGA OTPUTOVALA U ESTONIJU Đurđević ne sumnja u pobjedu i prolaz

Rukometaši Sloge trenutno se nalaze u Frankfurtu odakle će večeras od 20:30 časova poletjeti ka Estoniji gdje ih u subotu čeka meč prvog kola EHF Evropskog kupa protiv domaćeg Viljandija.

Još prilikom žrijeba moglo se reći protivnik po mjeri Dobojlija koji imaju neuporedivo veći pedigre u evropskim okvirima, a desno krilo Vladan Đurđević vjeruje da je i trenutni kvalitet na strani njegovog tima. Sloga je dobro odaradila pripremni period, imala je zapažen nastup na TV turniru, a potom osvojila Kup Republike Srpske pobiedama protiv Borca i Leotara.

– Spremali smo se protekle sedmice, gledali smo dosta videa i skautirali ih. Imamo malo pronblema sa povredama, ali bez obzira na to, idemo na pobjedu i u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama poslije Kupa RS i otići što dalje na evropsmkoj sceni – rekao je jedan od najboljih rukometaša Dobojlija.

Estonci su prilična nepoznanica, ali su godinama među najboljim ekipama u tamšnjem prvenstvu, te sa dosta uspjeha nastupaju u Baltičkoj ligi.

– Niska su i brza ekipa, tako da moramo iskontrolisati njihove kontre i polukontre. Ukoliko to uspijemo, imamo velike šanse u igri na postavljenu odbranu – otkrio je plan Đurđević.

Prva utakmica između Viljandija i Sloge na programu je u subotu od 14 časova, a revanš je 18. septembra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button