FUDBAL

Svjetsko prvenstvo na svake dvije godine? “Previše je besmislenih utakmica”

Đani Infantino, predsjednik Međunarodne fudbalske organizacije, govorio je na sastanku u Dohi na nekoliko intrigantnih tema.

Infantino i čelnici FIFA nalaze se u Dohi, gdje fudbalska organizacija sprovodi dio sopstvene studije o tome koliko je izvodljivo i praktično održavati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine.

Iako je takva ideja brzo stekla mnoge rivale (od članova Evropske fudbalske organizacije, Međunarodnog olimpijskog komiteta …) Infantino je rekao:

– Proučavamo kalendar i konsultujemo se sa svima. Naravno, u svemu ovome prvenstveno želimo da čujemo glas samih protagonista, odnosno igrača i trenera. Ne bih želio ništa da odbacim na početku. Nijednu ideju. Mnogi protivnici ove ideje prvenstveno ne žele da od nečeg “posebnog”, poput Svetskog prvenstva, naprave nešto “sasvim obično” i kao i Olimpijske igre održavaju se svake četiri godine – rekao je Infantino.

Osim ove teme, Infantino je pomenuo i pretrpanost fudbalskog kalendara i sve veće preplitanje klupskih i reprezentativnih obaveza.

– Ima previše besmislenih utakmica i trenutni kalendar je dostigao neke granice. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sistem koji će smisleno razlikovati klub od utakmica reprezentacije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button