GRAND SLAMTENIS

„Želim da moji rivali misle da mogu da stignem svaku loptu“

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković istakao je da godinama radi na usavršavanju svoje igre, kako bi podjednako dobar bio u svakom njenom aspektu.

Srbin se plasirao u polufinale US Opena, pošto je savladao Matea Beretinija poslije četiri seta. Bila je to njegove 224. pobjeda nad Top 10 teniserom u karijeri, čime je postavio novi rekord.

– Znam koje su moje prednosti i koristim ih. Godinama sam radio na usavršavanju svoje igre, kako ona praktično ne bi imala manu. Naravno, svako ima svoje slabosti, uvek na nečemu može da se radi. Ja želim da imam kompletnu igru, tako da mogu da se prilagodim na bilo kojoj podlozi, protiv bilo kog rivala, i da taktički mogu da primenim ono što mi je u tom konkretnom meču potrebno za pobedu – rekao je Novak.

– Naravno, želim da moji rivali misle da mogu da stignem svaku loptu, da mogu da igram bez problema sa osnovne linije, na mreži, da dobro serviram, da mi je ritern odličan. Zbog svoje konstitucije, uvek sam podjednako obraćao pažnju na sve aspekte fizičke spreme – snaga, fleksibilnost, agilnost, brzina… Uvek sam želeo da u svemu budem na zadovoljavajućem nivou, kako bih u datom trenutku mogao da upotrebim neki od tih elemenata.

Rival prvom reketu svijeta u borbi za finale biće Aleksandar Zverev.

Đokovića sada dvije pobjede dijele od istorijskog dostignuća i kalendarskog grend slema.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button