GRAND SLAMTENIS

Njemački mediji: Đoković ima sedam života

Aleksandar Zverev pokušaće da se ispriječi između Novaka Đokovića i teniske istorije.

Portali na njemačkom jeziku pitaju se da li Zverev može da ponovi san iz Tokija i da opet pobijedi „dominatora“.

Meč polufinala US Opena igra se u noći između petka i subote, sat nakon ponoći.

Sportski portali na njemačkom jeziku podsjećaju da je u posljednjem susretu Zverev pobijedio Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, i tako ga spriječio da kompletira sve najveće titule u jednoj godini.

– Sada Srbin ponovo seže za zvijezdama jer želi da postane prvi igrač poslije Roda Lejvera (1969) koji osvaja gren slem, dakle sva četiri velika turnira u jednoj kalendarskoj godini. Njegov bilans protiv Zvereva je, uprkos porazu u Tokiju, i dalje pozitivan (6:3), ali Đoković dobro zna koliko opasan može biti Zverev koji je trenutno u odličnoj formi – piše sporstki magazin Kiker.

Ugledni Frankfurter algemajne cajtung na svom portalu podsjeća da bi trijumf u Njujorku odvojio Đokovića od vječitih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala – trenutno njih trojica imaju po dvadeset velikih titula.

– Zverev sa druge strane konačno želi svoju prvu pobjedu na nekom gren slemu, nakon što je postao prvi njemački teniser sa zlatnom olimpijskom medaljom – piše dalje u tekstu. – Prije godinu dana su mu u finalu protiv ortaka Dominika Tima iz Austrije falila dva poenčića za pobjedu i poraz ga je dugo opterećivao. Ipak, u duel sa Đokovićem ulazi nakon šesnaest dobijenih mečeva u nizu i samopouzdanjem nakon osvajanja turnira u Tokiju i SInsinatiju.

Frankfurter algemajne podsjeća da je Zverev dosta brže okončao svoj četvrtfinalni duel, dok se Đoković mučio u prvom setu protiv Matea Beretinija. Ali nakon prvog seta je „Srbin igrao onako kako inače igra ove godine: skoro nepobjedivo.”

List Velt je objavio intervju sa Zverevim u kojem ovaj kaže: – Novak je ogromni šampion, imam veliko poštovanje za njega.

U uvodu list ocjenjuje da, ako neko može da zaustavi Đokovića, onda je to Zverev. Prema riječima njemačkog tenisera, poslije pobjede u Tokiju postao je drugačiji igrač, sa više samopouzdanja.

Popularni portal t-onlajn piše da je Đoković veliki favorit – „pobijediti njega na tvrdoj podlozi je mamutski posao“. Za razliku od Tokija, ovde se igra u tri dobijena seta što još otežava posao Zverevu.

– Džoker u mečevima na gren slemovima kao da ima sedam života i da je nepobjediv.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button