BIHFUDBAL

Odgovor Misimovića na optužbe Begovića

Fudblasku federaciju BiH danima potresa veliki skandal nakon što se pojavila informacija da je menadžer za jednog igrača kupio mjesto u reprezentaciji.

Vest je na tviteru prokomentarisao i bivši golman reprezentacije BiH Asmir Begović.

Podijelio je tvit od novinara i napisao: “Vico, Miske [Zvjezdan Misimović, op.a.], Petev, to je društvo agenata. Umjesto da stvorimo tim koji će ujediniti državu, postali smo sajt na eBay – u koji puni džepove kriminalaca. Eto vam. – napisao je Begović

Zvjezdan Misimović, član izvršnog odbora saveza BiH odgovorio je Begoviću za portal Sportske.ba.

– Nisam očekivao tako nešto, ali ništa me više ne može uzdrmati jer mi je jasno da je ovo kampanja čiji je cilj uništenje onoga što se stvara u reprezentaciji. Nikada nisam učestvovao u nečasnim radnjama ni kao igrač ni poslije moje karijere. To će sada riješiti advokati, takve optužbe neće lako proći – rekao je Misimović.

Svađao se oko premija…

– Možda je to rekao jer se uvrijedio što nije pozvan u reprezentaciju. Što se kvaliteta tiče, sigurno ima mjesta u reprezentaciji, ali kao osoba nisam siguran – rekao je Misimović koji je bio sa Begovićem na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i dodao:

– Sjećam se da je on jedini u Brazilu raspravljao o bonusima. Šta je sa bonusima, gdje su, koliko su. Tamo je pokazao da mu je novac važniji. A sutradan je igrao golf u Portugal. Poslije utakmice sa Holandijom napustio je kamp da se ni sa kim ne pozdravi. Tada smo izgubili šanse da odemo na evro i on nije vidio svoj interes.

Novinarka je Misimovića pitala kako su Begovićev nastup doživjeli sadašnji reprezentativci koji su sa njim igrali u reprezentaciji.

– Svi su videli njegove izjave i veoma su razočarani. Tražili su da ispričam sve ovo o njemu, da znam kakva je osoba. Nisu svi takvi kakvi se prikazuju u medijima – zaključio je Misimović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button