TENIS

Srđan Đoković otkrio nepoznate detalje i PODIGAO VELIKU PRAŠINU: Novak je podlegao pritisku da igra dubl na Olimpijadi

Novak Đoković trenutno nastupa na US openu, gdje ga dvije prepreke dijele od trofeja i kalendarskog grend slema.

Jedini koji je do sada došao do toga je Rod Lejver koji je 1969. uspio da kompletira pehare sa sva četiri grend slema, ali bi Novakov uspjeh bio još veći jer bi njegove titule bile osvojene na četiri različite podloge, za razliku od Lejvera koji je igrao samo na dvije.

Ipak, ostaje žal zbog neuspeha na Olimpijskim igrama.

Novak je bio veoma motivisan da Srbiji donese dvij medalje i kompletira zlatni slem, ali je u singlu prvo poražen u polufinalu od Aleksandra Zvereva, a onda i u meču za bronzu od Pabla Karenja Busta.

Tada je bilo jasno da je Novak povređen i iscrpljen, te je morao da odustane od meča za bronzu u miks dublu sa Aleksandrom Krunić.

Njegov otac Srđan je u intervjuu otkrio da je na Novaka vršen pritisak da zaigra u dvij konkurencije.

– Na moju veliku žalost podlegao je pritiscima i prihvatio da igra i miks dubl. Mislim da ga je to zabetoniralo, Isto mu se dogodilo i na prethodnim Olimpijskim igrama kada je igrao dubl sa Nenadom Zimonjićem, i tada je podlegao pritiscima -rekao je Srđan Đoković.

Iz tabora reprezentacije su Novaka savjetovali da ne igra dubl, a presudila je njegova velika želja, međutim, Srđan smatra da je to bila loša odluka.

– Trebalo je da se fokusira na singl i siguran sam da bi tako u obe situacije izašao kao pobjednik – dodao je on.

Naporna sezona do turnira u Tokiju uzela je danak, a i gužva u Olimpijskom selu nije dozvolila prvom teniseru svijeta da se na pravi način priprema i oporavlja nakon mečeva.

– Prije Tokija imao je Rolan Garos i Vimbldon bio je izmoren i psihički i fizički. Ostao je u olimpijskom selu, nije htio da ide u hotel. Želio je da bude sa drugarima. jer ovaj posao kojim se on bavi, namerno kažem posao, je potpuno asocijalan. On traži društvo, druženje, željan je sa nekim da razmijeni mišljenje- zaključio je Srđan Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button