RUKOMET

BEZ DRAME U MEJDANU Sloboda sa plus šest ide u Grčku

Rukometaši Slobode savladali su Dramu sa 29:23 u prvom meču prvog kola EHF Evropskog kupa, tako da nose solidnu zalihu na revanš koji je za sedam dana.

Mogli su, doduše, momci Zorana Kastratovića da imaju i poneki gol više prednosti, ali su dozvolili Grcima da ublaže poraz u samom finipšu. Vodila je Sloboda u nekoliko navrata i sa osam golova razlike i pokazala da je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa.

Domaći su u meč ušli odvažno i bez stegnutosti iako je ovo bila prva evropska utakmica Tuzlaka poslije 25 godina. Za poptuni ugođaj falila je publika, jer se u maloj dvorani „Mejdana“ okupilo tek stotinjak navijača koliko je bilo dozvoljeno usljed kovid protokola. Domaći su pokazali da su sjajan miks mladosti i iskustva. Ove iskusne je predvodio Alen Ovčina koji je postigao osam pogodaka, dok je sedamnaestogodišnji Muharem Milkunić pet puta zatresao mrežu rivala. Kada se sve sagleda, crnogorski stručnjak može da bude zadovoljan jer su svi igrači dali doprinos i ukoliko ponove sličnu partiju u revanšu sigurno je da se mogu nadati prolasku u drugo kolo.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button