EVROPSKE LIGEFUDBAL

POSEBNI JUBILEJ Može li Đuričić da pokvari Murinjov 1.000. meč?

Fudbaleri Rome će u nedjelju igrati utakmicu protiv Sasuola, a ovaj meč će biti poseban i za njihovog trenera Žozea Murinja, jer će ovo njemu biti 1.000. utakmica u karijeri koju vodi kao trener.

Sasuolo, za koji nastupa srpski reprezentativac Filip Đuričić se trenutno nalazi u dobroj formi, te Murinju neće biti baš lako da na sjajan način proslavi ovaj jubilej. Portugalac je trenersku karijeru počeo prije 21 godine, kada je preuzeo ekipu Benfike, ali tamo se nije dugo zadržao.

Poslije ove ekipe, vodio je Leiriju, prije nego što je 2002. godine postao trener Porta, s kojim je osvojio Ligu šampiona i plasirao sebe među sam krem svjetskog fudbala. Uslijedio je prelazak u Čelzi, potom Inter, Real iz Madrida… Posljednjih godina se okušao i u Mančester junajtedu, ali i u Totenhemu gdje nije uspio da ostvari rezultate kao prethodnih godina.

Priliku za “novi početak” je vidio u Romi, gdje je došao ovog ljeta i već je pokazao zašto je “Posebni”, u prva dva kola ostvario je dvije ubjedljive pobjede. Utakmica protiv Sasuola na rasporedu je u nedjelju od 20.45 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Study in Africa
  2. Povratni ping: penis envy mushrooms
Back to top button