KOŠARKA

Radonjić: Doveli smo igrače koji su nam bili dostupni

Ekipa Crvene zvezde i trener Dejan Radonjić otputovali su u Minhen gdje će učestvovati na turniru u okviru priprema za novu sezonu.

Njih od 15 časova očekuje meč protiv Panatinaikosa, a u zavisnosti od rezultata tog meča i Virtus iz Bolonje ili domaćin Bajern dan kasnije.

– Imali smo izostanaka zbog lakših povreda, kao što je to slučaj kod Branka Lazića i Marka Simonovića. Za razliku od njih Ognjen Dobrić je još van trenažnog procesa i videćemo da li će tokom sledeće nedelje da krene s radom. I Nikola Ivanović je kuburio sa lakšom povredom, na to su se nadovezali problemi Nejta Voltersa i Erona Vajta sa stomačnim virusom. Generalno, dosta izostanaka sa treninga, ali trenutno osim Dobrića svi su u stanju da mogu da treniraju. Nadam se da će i Dobrić od sledeće sedmice da se priključi – izjavio je Radonjić.

Osvrnuo se i na nova lica koja su se našla u timu. Uprkos velikom broju poznatih lica, Radonjić negira da je to bio odlučujući faktor.

– Pre svega pokušali smo na tržištu da pronađemo rešenja koja odgovaraju potrebama tima. To smo posmatrali na taj način i tako tražili rešenja. Velike promene koje smo napravili u timu u odnosu na prošlu sezonu nisu baš najbolje u smislu kako se formira tim, ali u okolnostima koje su bile pokušali smo da na najbolji način oformimo ekipu. Reagovali smo u odnosu na situaciju, angažovali smo igrače koji su nam bili dostupni, koji imaju želju da igraju za Crvenu zvezdu. Nema nikakve veze to sa tim da li su već bili tu ili ne, odnosno da li sam lično sarađivao s nekim ili ne – zaključio je.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button