RUKOMET

REMI U ESTONIJI Sloga mogla i bolje i lošije

Rukometaši Slaoge remizirali su u estoniji sa Viljandijem (20:20) u prvom kolu EHF Evropskog kupa, a kako se meč odvijao, mogao je da ode na obje strane.

Kakva je utakmica bila najbolje pokazuje posljednjih dvadesetak sekundi. Prvo je Vladan Đurđević imao priliku da donese pobjedu ekipi Dejana Vasilića, ali je šutirao iz teške pozicije pa je golman zaustavio njegov šut. I Estonci su u preostale tri sekunde imali šansu, ali su promašili praktično iz čiste pozicije. Zato je remi možda i najpravedniji, a sigurno su sa njim zadovoljniji domaći koji su se i više radovali, svjesni da su ipak za nijansu manje kvalitetna ekipa.

Utakmicu je obilježio veliki broj tehničkih grešaka na obje strane i mali broj golova. Sloga je bolje otvorila utakmicu i činilo se da će bez problema stići do pobjede. Povela je sa 3:0, siguran na golu bio je Milutin Bogdanović, a domaći su vrlo teško dolazili do otvorenih pozicija. Ipak, kako je utakmica odmicala sve lakše su pronalazili rješenje i stigli do 5:5 u 18. minutu. Utisak je da je Sloga u prvom poluvremenu propustila šansu da se odlijepi, a na pauzu se otišlo sa 9:9. Estonci su u nastavku promijenili odbranu, izlazili mnogo dublje na bekove Sloge i to je dalo rezultata. Počeli su da rade ono u čemu su najjači, da postižu brze golove i imali su u 52. minutu priliku da odu na plus tri, ali je fantastičan bio Bogdanović. Skinuo je čistu kontru, potom je Vladimir Stanković smanjio na minus jedan, a potom iskusni golman ponovo skinuo zicer. Na osnovu svega viđemog, Sloga bi trebalo da ima ulogu favorita u revanšu koji je na programu za sedam dana u Doboju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button