KOŠARKANBA

Boš o Brajantovoj lekciji: Ja poranio da stignem prvi, on već uveliko trenirao

Nekadašnji NBA as Kris Boš sinoć je primljen u Kuću slavnih, a tokom ceremoniji u svom govoru dotakao se vrlo emotivno Kobija Brajanta.

Boš je pričao o karijeri, njemu bliskim ljudima, ali najviše emocija izazvao je njegov govor o pokojnom asu lejkersa, tačnije o njihovim zajedničkim momentima iz 2008. godine.

– Htio bih podijeliti lekciju koju sam naučio. Bila je to 2008. godina, bili smo u trening kampu u Vegasu i spremali se za Olimpijske igre u Pekingu. Htio sam da se pokažem kao mladi lider tima, tako što ću ustajati rano ujutru. Dan 1, dakle, cilj je bio biti prvi na treningu. Navio sam alarm, ustao iz kreveta, obukao opremu i krenuo niz stepenice. Kada sam došao tamo, Kobi je već bio tu. Ja sam tek došao, a on je već bio mokar od znoja – ispričao je Boš i nastavio:

– Trebalo mi je minut da shvatim, on ne samo da je ustao prije mene, on je već trenirao. Nekoliko dana prije toga, on je igrao finale NBA lige, dok sam ja odmarao, a opet sam bio umoran. Ono što je on uradio tog jutra je neshvatljivo za mene. Ta predanost samo nekoliko dana nakon gubitka u finalu lige. Naučilo me nečemu što nikad nisam zaboravio. Legende nisu definisane njihovim uspjesima, već kako se vrate poslije neuspjeha.

Njegovo podsjećanje na Kobija Brajanta dovelo je mnoge u sali do suza, a ni sam nije ostao ravnodušan na svoje sjećanje na jednog od najvećih ikada.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button