BICIKLIZAM

Član BSK-a Sergej Maksimović sjajan na Trci kroz Srbiju

Biciklista iz Kotor Varoša Sergej Maksimović osvojio je osmo mjesto u generalnom plasmanu Trke kroz Srbiju u konkurenciji mladih vozača i time još jednom potvrdio da ima potencijal da izraste u vozača svjetskog formata.

Maksimović je bio u sastavu reprezentacije BiH, te zauzeo ukupno 36. mjesto u ukupnom plasmanu, dok je njegov iskusniji reprezentativni kolega Vedad Karić zauzeo 20. poziciju. Žuta majica na 61. izdanju najstarije trke u regionu zauzeo je Francuz Žan Guber iz ekipe Nica Metropol.

Maksimoviću je ovo druga etapna trka u karijeri, jer je u aprilu uspješno završio „Beograd – Banjaluku“. Iskustvo sa te trke sigurno mu je pomoglo prilikom voženja četiri etape duge ukupno nešto više od 600 kilometara. S obzirom da još nije napunio 19 godina ovo su odlični rezultati u jakoj konkurenciji za biciklistu koji se takmiči u dresu banjalučkog BSK-a.

Kada su takmičari iz BiH u pitanju, odičan je bio i Banjalučanin Dušan Kalaba, koji je u drugoj etapi voženoj od Mionice do Čačka zauzeo drugo mjesto. Kalaba je inače sprinter i ne juri generalni plasman, već pobjede i bodove u ravničarskim etapama, pa je zauzeo 13. mjesto kada se gledaju poeni osvojeni tokom sve četiri etape.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button