TENIS

Tesla i Novak: Jedan postao besmrtan u Njujorku, drugi to može postati večeras

Genije iz Smiljana Nikola Tesla donio je svjetlost svijetu i Americi, i sudbinski, stvarao je baš u Njujorku, svojim umom je ubjeđivao svijet da je on original, a Edison plagijat. Na istom mjestu, u istom gradu, Novak Đoković večeras želi da objasni svijetu da je on najveći, jedini najbolji, a ne Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

Veče pred nama (22 sata) donosi nam lako moguće jedan od najvažniji trenutaka u istoriji srpskog sporta, svakako je jedan od najbitnijih u istoriji tenisa – svijet čeka krunisanje najboljeg igrača u istoriji bijelog sporta.

Đoković igra finale još jednog grend slema, juri titulu u Njujorku, 21. na turnirima “velike četvorke” i četrvtu ove sezone, pa ako je osvoji nesumnjivo postaje najveći svih vremena. Najbolji već jeste, i najveći je i prije ovog US opena, ali, eto, nedostaje mu i ovaj pehar kao zvanična potvrda da mu nema ravnih.

Čeka i srpski sport ovaj trenutak kao što se čeka Nova godina, i možda će baš tamo negdje kad sat otkuca ponoć i zaista sve biti gotovo, pa će se svečarski nazdravljati u krugu porodice i prijatelja, za Novaka.

I baš poput Tesle, Novak nije navikao da se njegova ostvarenja glorifikuju. Čovjek dođe, naređa pobjede i osvoji trofej. Kao da je ušao u prodavnicu, kupio kiselu vodu i hljeb. I izašao. Eto tako je to jednostavno kad je on na terenu. Možda ova veče nešto promijeni, pa otopi srca i onih najvećih kritičara koji su slijepi pored očiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy pistols online
Back to top button