ATPGRAND SLAMTENIS

Ništa (za sada) od istorije, perfektni Medvedev stao na put Đokoviću

Nadali smo se, priželjkivali i vjerovali da je večeras to veče, da će Novak Đoković osvojiti 21. grend slem trofej i kompletirati kalendarski slem, ali se kao rijetko kada u karijeri namjerio na boljeg – Danil Medvedev je odigrao partiju života i razbio Đokovića – 6:4, 6:4, 6:4.

Ruski teniser ispriječio se na posljednjoj stepenici srpskog asa ka istoriji i treba mu čestitati jer je odigrao kao mašina. Snažno, fokusirano, sa tek ponekom emocijom kada bi osvojio važan poen.. Dominantnom igrom stigao je do prve velike titule u karijeri iz trećeg pokušaja. Malo ga je publika, koja je vjerovatno prvi put bila na strani srpskog tenisera, izbacila iz takta kada je prvi put servirao za meč, ali se brzo pribrao i završio posao. Novak je, sa druge strane, bio blijed, anemičan i dekoncentrisan, sa tucetom nekarakterističnih grešaka, naročito u trenucima kada je možda mogao da preokrene situaciju. Meč je čak završio u suzama, jer ga je dirnula podrška koju na US openu nikada u kariejri nije osjetio ovako jako. Shvatili su valjda i Amerikanci važnost trenutkas, ali nije bilo pomoći.

Pritisak umor ili nešto treće sputali su Đokovića ga da bude onakav na kakvog smo navikli, pa će priliku da se osamostali na listi igrača po broju grend slem trofeja morati da sačeka do njegove omiljene Australije. Šteta, baš šteta, jer je sve nekako mirisalo na drugačiji ishod, ali se večeras za na “Artur Ešu” sve pitao Rus.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button