BOKS

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena nikad iskreniji “To mi je promijenilo život” VIDEO

Džordž Sent Pjer jedan od najboljih MMA boraca svih vremena govorio o zlostavljanju koje je doživio u dječačkim danima.

Svi ljubitelji borilačkih vještina su veoma dobro upoznati sa skraćenicom GSP i kanadskim MMA borcem Džordžom Sent Pjerom.

On je jedan od najboljih boraca ikada, prototip modernih boraca i neko ko je veliki zaljubljenik u palaentologiju, čak je trošio velike sume novca na fosile dinosaurusa.


Džordž je u dječačkim danima bio redovno maltretiran u školi i o tome je govorio u novom podkastu sa Burtom Votsonom “Legend 2 Legend”.

– Manjkalo mi je samopouzdanja tokom odrastanja i sigurno su me dirali zbog toga. Kao u prirodi, predatori uvek napadaju slabije i ja sam bio jedan od te djece. Nisam imao samopouzdanja i zbog toga sam se ophodio drugačije, obarao ramena, gledao u pod i pokazivao da sam podređen u skoro svakoj situaciji pa sam bio laka meta – kaže GSP.

Ipak, kada je odlučio da upiše kurs borilačkih vještina sve je počelo da se mijenja.

– Borilačke vještine su me naučile mnogo toga o samoodbrani, ali glavna stvar je da je samopouzdanje izbor. To mi je promijenilo život, kada bih se rukovao sa nekim počeo sam da ga gledao u oči, kada sam razgovarao sa nekim gledao bih ga u oči, nisam više obarao ramena i gledao u pod, uliveno mi je samopouzdanje – rekao je Džordž Sent Pjer.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button