FUDBAL

Zlatan o Lebronu„Mi vrhunski sportisti nismo političari”

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms veoma je angažovan u vezi sa socijalnim pitanjima, a o njegovim interesovanju za politiku govorio je i napadač Milana Zlatan Ibrahimović.

– Mi vrhunski sportisti nismo političari. Političari dijele narod, a fudbal u mom svijetu ujedinjuje. To je velika razlika. Ja imam priliku da upoznam ljude koje nikad ne bih imao priliku da vidim da se ne bavim fudbalom. Znam ljude sa svakog kraja svijeta. Mislim da mi treba da se bavimo onim u čemu smo dobri i da su sport i politika dvije različite kategorije. Ako ste inteligentni, razumjećete – rekao je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović.

– Mi fudbaleri proizvodimo ljubav i radost. Politika ne dolazi u naš svijet. Ja nisam došao da bih slao poruke, već da bih spajao ljude i donosio im radost. Fudbal i sport uopšte su najbolje sredstvo za to. Ja sam u tome dobar i zato to radim – izjavio je švedski napadač za Frans fudbal.

Ibrahimović je u nedjelju postigao gol u pobjedi „Rosonera“ nad Laciom, što je 26. profesionalna sezona u kojoj je bio strijelac.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button