GRAND SLAMTENIS

Novi napad na Novaka, tekst o „lažnim suzama“ Đokovića frapirao navijače

Novak Đoković se još jednom nalazi u centru pažnje sportske javnosti. Ostao je bez ‘Kalendarskog slema’ i četvrtog trofeja na US Openu, ali se danima nakon finala više priča o njegovim suzama nego o porazu protiv Danila Medvedeva. Otišlo je to toliko daleko da je došlo da tvrdnji da su one bile lažne, vještačke.

Renomirani francuski list „Ekip“ već mjesecima unazad vodi otvorenu hajku protiv Đokovića. Najprije su mu iz ovog lista smiještali skandalozne izjave o Naomi Osaki i Simon Bajls (kasnije se jedan od novinara izvinio), a sada su otišli korak dalje.

Odlučeno je da se finale US Opena odradi iz jednog novog ugla. Tako je naslov teksta bio „Da li su suze Novaka Đokovića tokom finala US Opena bile iskrene ili lažne?“

Jedna od sagovornica Izabel Inšausp, sporski psiholog, tvrdi da Novak zapravo ni u jednom trenutku nije plakao, tako dajući povoda da „Ekip“ u naslovu postavi pitanje da li su suze Đokovića bile iskrene ili lažne.

– Ne vjerujem ni na minut u taj pokušaj da uzdrmate publiku, da napravite veliki govor i kažete da je publika ta koja se računa. Ne znam da li ste mu vidjeli lice kada se vratio poslije pauze. Na terenu više ne plače.

Ipak, na tome se nije zaustavila, pa je i tu emotivnu scenu okarakterisala kao taktiku da se zbuni Rus. Ovog puta, tvrdi ona, pobijedio je Đokovića „njegov ego“.

– Mislim da je njegov ego doživio takav udarac da je isprobao šahovsku strategiju, misleći da će Medvedev popustiti ako se dogodi nešto što ne može da podnese. To je uradio da bi preokrenuo meč.

Ipak, franucski list se donekle ogradio pozivanjem Maerijem Salmi, još jednog psihologa, koja je kratko poručila „Đoković ne laže, nemoguće je“.

Otud i ne čude reakcije navijača koji su pisali „Šta se desilo sa nekada sjajnim listom?“, a mnogi su istakli da „Ekip“ to čini samo da bi privukao pažnju i da su priče fabrikovane tako da bi se Novaku smjestio skandal.

Tako se samo nastavila oštra kampanja zapadnih medija protiv Đokovića, dok je prvi grend slem trofej Danila Medvedeva potpuno u drugom planu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: z strain mushroom spores
Back to top button