BIHFUDBAL

Maksimović rješenje za probleme Leotara u završnici napada

Ekipa Leotara dobila je značajno pojačanje jer je u Trebinje stigao odlični ofanzivni vezni igrač Dejan Maksimović koji bi povratniku u Premijer ligu mogao da pomogne da riješe problem realizacije stvorenih prilika.

Naime, izabranici Branislava Krunića u osam utakmica postigli samo četiri pogotka i nalaze se na desetoj poziciji sa pet bodova. Maksimović je prošle godine nastupao za Tuzla siti, a u Trebinje je došao kao slobodan igrač. Karijeru je započeo u Kozari, a kasnije je nastupao i za Radnik, Mladost Doboj Kakanj, Istru i Zemun, a zabilježio je i jedan nastup za mladu reprezentaciju BiH. U 99 utakmica u Premijer ligi postigao je 21 pogodak, te upisao osam asistencija. Sa Leotarom je potpisao ugovor do kraja sezone, a jubilarnu 100. utakmicu trebalo bi da odigra već u petak na “Koševu”.

– Dolazak u klub kakav je Leotar predstavlja mi veliko zadovoljstvo. U pitanju je klub sa velikom i dugom tradicijom još iz vremena Jugoslavije. Već sam odradio nekoliko treninga sa novim saigračima kojima moram od srca da se zahvalim na sjajnom prijemu, baš kao i čelnicima Leotara. Stigao sam spreman i biću na raspolaganju treneru Branislavu Kruniću već za gostovanje Sarajevu. Vjerujem da će moj novi klub ostvariti sve zacrtane ciljeve, a siguran sam da ću dati značajan doprinos u njihovoj realizaciji. Prije svega dobrim igrama i golovima – naglasio je Maksimović.

Ni šef stručnog štaba Branislav Krunić nije krio zadovoljstvo angažmanom ovog kvalitetnog fudbalera.

– Svakako da sam zadovoljan što je Maksimović došao i mislim da je upravo on to što nam je potrebno. Siguran sam da će poboljšati našu igru prema naprijed. U pitanju je igrač koji se može kvalitetno snaći i na poziciji ofanzivnog veznog, ali i uz lijevu aut-liniju. Vjerujem da ćemo sa njim u ekipi biti mnogo opasniji za protivničke golmane što nam je u dosadašnjem dijelu sezone bio veliki problem. Uostalom, samo je Široki Brijeg neefikasniji od nas i to je nešto na šta ne možemo da budemo ponosni. I, još da dodam, dolazak Maksimovića vjerovatno neće biti naše posljednje pojačanje u prvom dijelu sezone – poručio je Krunić.

Dodao je da je meč sa Sarajevom jedna od najlakših utakmica jer nemaju šta da izgube.

– Odigraćemo bez pritiska, pokazali smo već da možemo i protiv onih najačih. Uz malo sreće koja u posljednje vrijeme nije bila uz nas nadam se dobroj partiji i pozitivnom rezultatu – naglasio je Krunić.

Dolaskom Maksimovića i povratkom na teren Ognjena Todorovića Leotar će izgledati potpuno drugačije.

– Todorović je počeo sa treninzima i vjerujem da bi već u narednom kolu, 22. septembra, kada dočekujemo Rudar Prijedor, mogao da zaigra. Svakako da ga željno očekujemo i nadam se da će Ognjen, zajedno sa Maksimovićem, donijeti mnogo bolju igru u nastavku sezone – poručio je Krunić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button