EUROKUPOVIEVROPSKE LIGEFUDBAL

De Laurentis i ideja o nezavisnoj ligi vrijednoj 8.5 milijardi

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis kaže da postoje planovi koji predviđaju osnivanje nove lige koja bi mogla da bude vrijedna 8.5 milijardi funti.

De Laurentis kaže da on radi na prijedlogu prema kome bi broj klubova u ligama bio smanjen.

Prvi čovek Napolija nije bio među onima koji su se složili sa idejom Evropske superlige kada je ona bila aktuelna, ali vjeruje da su promjene u fudbalu neophodne.

– Sistem više ne radi. Liga šampiona i Liga Evrope ne donose odgovarajuće prihode klubovima koji se u njima takmiče. Kako bi bio konkurentan potreban ti je veći broj vrhunskih igrača. To znači da moraš da imaš novac koji ćeš na to da potrošiš, a novac koji dolazi iz nagradnih fondova evropskih takmičenja ne može to da finansira – rekao je De Laurentis.

– Zbog toga klubovi treba da razgovaraju međusobno i pronađu moderniji način i bolji sistem takmičenja za sve. Ono što želimo je da smanjimo broj utakmica, da smanjimo broj klubova u najjačim ligama u Evropi. Takođe, mora se osmisliti evropska liga sa demokratskim sistemom plasmana kroz nacionalna takmičenja. Osmislio sam projekat koji bi mogao da donese 8.54 milijarde funti evropskom fudbalu, ali za to nam je potrebna potpuna nezavisnost – dodao je De Laurentis.

De Laurentis možda ima svoje ideje, ali tu su i klubovi koji i dalje ne odustaju od preko noći propale ideje Superlige koju i dalje pokušavaju da ožive.

Sa druge strane je UEFA koja tako nešto svakako neće dopustiti ukoliko na neki način ne bude uključena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button