KOŠARKA

Igrači, klubovi i savezi pamte Ivkovića: Oproštaj od legende FOTO

Košarkaški svijet se oprašta od Dušana Dude Ivkovića. Legendarni trener i selektor je preminuo u 78. godini a gotovo da nema kluba, lige i košarkaša koji se nije oprostio od velikana.

Od sjajnog trenera i čovjeka između ostalog oprostili su se Košarkaški savez Srbije, Svjetska košarkaška federacija, košarkaški savezi Turske, Grčke, Rusije.

Takođe, svi klubovi koji je trenirao poput Olimpijakosa, Partizana, PAOK, CSKA, kao i ostali Crvena zvezda, Barselona, Real Madrid, Makabi, Zenita, Bajerna su na svojim društvenim mrežama uputili saučešće. Partizan je saopštio da će meč protiv Efesa početi minutom ćutanja.

Posebno su tužni u grčkom klubu kojem je donio dvije titule evropskog šampiona.

Takođe i igrači koje je trenirao navode svoje anegdote i prepričavaju sjajne zamisli legendarnog trenera. Saša Đorđević je ponosan što je bio član reprezentacije i što je učio od Ivkovića.

Od Ivkovića se na Instagramu oprostio i grčki košarkaš Vasilis Spanulis, koga je srpski stručnjak trenirao u Olimpijakosu i sa kojim se popeo na krov Evrope.

– O Dudo, učitelju, vođo, gospodaru! Riječi su beskorisne, sitne naspram vašeg veličanstva! Hvala vam na onome što ste me naučili. Hvala vam što ste mi bili mentor i uvijek uz mene! Košarka – to si bio ti! Slomljen sam – poručio je na Instagramu nedavno penzionisani košarkaški as.

Vladimir Štimac se zahvalio na šansi koju mu je ukazao da bude dio reprezentacije.

– Čovjek koji mi je pokazao sta znači reprezentacija, disciplina i posvećenost. Dao šansu da obučem sveti dres. Nemam riječi koje mogu ovog čovjeka da opišu. Hvala na svemu i neka vam je vječna slava! Sada su dobili gore nekoga koji može da im pokaže kako se igra dobra košarka – poručio je Štimac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button