BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

SASTANAK NA ROMANIJI I Sokolac postaje dio biciklističke mape

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica ugostio je danas predstavnike Biciklističkog saveza RS sa kojima je načelno dogovorio organizaciju jedne brdske trke, te da jedna etapa trke “Beograd – Banjaluka” prođe upravo kroz ovu opštinu.

– Čelni ljudi BS RS i BS BiH su mi predočili program i plan rada za iduću godinu, te ponudili da u sve to uključe i Sokolac. Načelno sam prihvatio ponudu, o kojoj ću još razgovarati sa saradnicima, predstavnicima biciklističkog kluba u Sokocu i jednim brojem privrednika kako ne bi izostali iz ovih jako bitnih manifestacija – istakao je Bjelica.

Direktror BS RS Vladimir Kuvalja zadovoljan je što je Bjelica prepoznao mogućnost da na ovaj način promoviše svoju opštinu.

– Uložićemo maksimalne napore da jedna od disciplina predstojećeg Svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu (5 – 10. okrtobar) bude održana u Sokocu. Takođe se nadamo se da ćemo iduće godine organizovati jednu od trka svjetskog kupa u brdskom biciklizmu – rekao je Kuvalja.

Ugodan sastanak u Sokocu

Generalni sekretar biciklističkog saveza Bih Goran Guska ističe da je glavni cilj promocija Sokoca, grada Istočno Sarajaevo i Republike Srpske.

– Potrudićemo se da, kroz biciklizam, prmovišemo i privučemo što veći broj takmičara ali i turista. Predložićemo da se pored trke “Beograd – Banjaluka u kalendar Svjetske biciklističke unije naredne godine uvrsti i brdska trka u Sokocu, i nadamo se da će nam načelnik i opština Sokolac izaći u susret, na obostranu korist – rekao je Guska.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: vigrx plus
Back to top button