MOTO TRKE

Rosi trkanje na dva točka mijenja trkanjem na četiri

Valentino Rosi nema namjeru da prestane sa trkanjem. U intervjuu za Skaj je legendarni Doktor govorio o svojoj odluci da ostane još i 2021. godine u MotoGP karavanu, a takođe je otkrio i gdje će nastaviti karijeru.

Već duži niz godina je jasno da Valentino Rosi više ne može da se nosi sa vozačima u MotoGP. 2015. je propustio svoju posljednju priliku za šampionsku titulu, a pobjedu na nekoj trci on nema još od Asena 2017. godine. Uslijedile su teške godine za Valea, a 2021. je pokazala da je dosta.

– Mirniji sam od kada sam objavio da se povlačim. Hteo sam da nastavim ali nisam dovoljno konkurentan. Žao mi je što nisam brz, ali htio sam da dam sve od sebe do kraja. Bila je ispravna odluka da vozim još ovu sezonu. Bilo je veoma dobro. Bilo je nekoliko faza sa dobrim i lošim stvarima – rekao je Rosi.

Nekako uz vijest o povlačenju stigla je i vijest da će Valentino postati otac. Te dužnosti ga ipak neće odvojiti od trkanja, samo će Rosi preći na četiri točka.

– Imali smo mnogo zanimljivih ponuda i možemo da napravimo dobar program 2022. godine. Moram da se odlučim koje će takmičenje biti, biće to trke izdržljivosti sa GT automobilima. Pokušavamo da shvatimo u kojoj kategoriji i sa kojim automobilom.

Rosi je još pričao o pobjedi Peka Banjaje u Aragonu, o Franku Morbideliju, ali i o tome što italijanskih vozača ima sve više u MotoGP. Kaže i da još ne odbrojava sebi trke do kraja.

– Ima još mnogo trka. Najteže prepreke su Aragon, on je srećom prošao i Valensija, koja je posljednja. Tu je i Ostin koji mi se sviđa kao i druga trka u Mizanu. Srećan sam da vidim toliko navijača koji mi odaju priznanje širom svijeta – dodao je Rosi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: cvv shop
  2. Povratni ping: Deca Durabolin Erfahrung
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button