ODBOJKA

Da li je moguće? Poljaci lažirali “video – čelendž”?! VIDEO

Dosta kontroverzi prati aktuelno Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje se večeras završava u Katovicama, a posljednji u nizu jeste optužba iz Slovenije da su Poljaci u polufinalu lažirali “video-čelendž”!

Prilično šokirani su bili Poljaci, njih 20.000 u dvorani u subotu kada im je Slovenija oduzela mogućnost da u svojoj kući osvoje zlato. U dramatičnoj završnici četvrtog seta, koji je završen rezultatom 37:35, Slovenija je iskoristila tek 10. meč-loptu. Prethodno su Poljaci dva puta preživljavali zahvaljujući sreći i “video-čelendžu” čija je provjera trajala prilično dugo.

Slovenci su na kraju ipak trijumfovali, ali njihovi revoltirani navijači nisu propustili da poslije meča masovno dijele snimak sporne video-provjere za koju tvrde da je montirana.

Kod jednog smeča Klemena Čebulja dosuđen je blok-aut, ali je poslije gotovo tri ili četiri minuta čekanja video pokazao da lopta nije dotakla prste u bloku. Za tu situaciju Slovenci ističu da je namješten snimak, te da su domaćini učinili sve kako bi trijumfovali, jer se kadrovi iz nekoliko uglova razlikuju. Prethodno, podsjetimo, poljski selektor je u izjavama omalovažavao Slovence istakavši da “ne zna ko su oni”, a tokom intoniranja himne puštena im je himna Srbije “Bože pravde”. Procenite sami, ali bilo kako bilo, Slovenija je zasluženo otišla u finale, treće u posljednjih šest godina i boriće se za prvo zlato protiv Italije od 20.30 časova.

Srbija prethodno će igrati protiv Poljske za bronzu od 17.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
Back to top button