BOKSBORILAČKI SPORTOVI

“Olimpijski komitet je bio nezainteresovan, zamalo nisam otišla u Tokio”

Srpska bokserka Nina Radovanović, koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, iznijela je detalje uoči odlaska na daleki istok.

Prema njenim riečima, odlazak u Japan bio je veoma stresan, jer je bilo “saplitanja” iz sopstvenih redova.

– Stresan je bio odlazak u Tokio. Nije bilo nikakve pomoći od Olimpijskog komiteta. Potpuno su bili nezainteresovani za mene, ne znam da li zato što nisu očekivali da nešto napravim. Nisam čak bila ni u njihovom četvorogodišnjem programu. Ne bih ni otišla na Igre da država i Bokserski savez nisu stali uz mene i obezbedili uslove – izjavila je Nina Radovanović u intervjuu za “Novosti”.

Ona je u Tokiju eliminisana u četvrtfinalu od bokserke iz Kineskog Tajpeha Huang Sjaoven i tako stala na samo jedan meč od obezbijeđene olimpijske medalje.

– Osećam žal, ali sam svesna da u tom trenutku ništa nisam mogla da promenim, dala sam svoj maksimum i sa te strane sam zadovoljna. Mislim da sam mogla da pobedim, ali nedostajao je momenat iskustva u olimpijskom sportu – rekla je Nina, a na to se nadovezao njen trener Jole Tamindžić.

– Da su radili meč od deset rundi u profi-boksu, Nina bi je lako savladala. Ovako, tri runde prođu za tren i tu pobeđuje onaj koji se brže snađe i prilagodi. Ona je dobila prvu rundu, ali je protivnica promenila taktiku i tako je iznenadila, a Nina nije uspela da se snađe – poručio je Tamindžić.

– Svakako da mi imponuje činjenica što sam prva srpska bokserka koja je učestvovala na OI, ali Pariz je imperativ, tamo bi trebalo da svoj dugogodišnji rad uz dodatak iskustva iz Japana pretvorim u odličje – poručila je Nina Radovanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Hot erotic videos
Back to top button