RUKOMET

BRKIĆ PRED GRADAČAC Mladost je naša snaga, privilegija učiti sa Blaževića i Ljubišića

Iza rukometaša Borca vjerovatno su jedne od najdužih pripreme. Mirko Mikić jw okupio ekipu prije gotovo dva mjeseca i počeo da pravi novi, mladi Borac, koji u sezonu ulazi bez većek takmičarskog imperativa.

Ipak, nekadašnji šampion Evrope uvijek je favorit za visok plasman jer mu, na kraju krajeva, ime i istorija nalažu da se bori za vrh. Situacija je ove sezone nešto drugačija, jer mladi stručnjak u timu ima samo tri iskusna igrača – golmana Srđana Subotića, Krilo Vladu Draganića i pivota Đorđa Ćelića koji je kapiten. Osim njih, u zrelijim godinama su Aleksandar Miilićević i Miloš Nježić, a svi ostali su praktično golobradi. Jedan od momaka koji nesumnjivo ima šta da pokaže i kome će ovo biti sezona afirmacije je golman Berin Brkić.

Momak koji je ponikao u Maglaju ističe da je ekipa odlično radila u toku pripremnog perioda koji se malo odužio, pa da jedva čekaju današnju utakmicu protiv Gradačca (17.30).

– Iskusnija su ekipa od nas, ali svi će manje-više biti u takvom položaju. Mi igrom i zalaganjem moramo to da nadoknadimo. Imali smo odlične pripreme, naporno smo radili i vjerujem da ćemo već ove sezone pokazati koliko možemo iako pred nas nije stavljen nikakav imperativ jer smo baš mlada ekipa – rekao je Brkić.

Finiš prošle sezone ostaće mu dugo u pamćenju jer je ponio titule najboljeg golmana u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji na završnicama prvenstava BiH.

– Imam tu sreću da sa mnom radi Mario Blažević, a da tako kažem, pri ruci mi je uvijek i Boijan Ljubišić. Trudim se da upijem svaki savjet koji mi daju i pokušavam da napredujem iz treninga u trening. Za sada sam prezadovoljan kako sve ide, ali rad na treningu moram da pokažem na terenu – rekao je Brkić.

Banjalučani su tokom pripremnog perioda odigrali osam utakmica protiv uglavnom dosta jačih rivala i nisu se obrukali. U dobrom dijelu mečeva sa Zagrebom, Tatranom, Vojvodinom bili su ravnopravni, ali su u određenom trenutku padali, što su iskusniji rivali koristili.

– Nedostaje nam to iskustvo, ali mislim da smo na pravom putu. Trener ne stavlja nikakav pritisak na nas, pušta nas da igramo. Dešavaju se i greške, ali vjerujem da će ih biti sve manje kako sezona bude odmicala – zaključio je Brkić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button