FUDBAL

POSTAVKA “BORAC, TO JE LJUBAV MOJA” Sva istorija na jednom mjestu FOTO

Svi koji žele da se upoznaju sa uspjesima i proputuju kroz istoriju Fudbalskog kluba Borac mogu to da urade od danas pa u naredna dva mjeseca u “Muzeju sporta” u Sportskoj dvorani “Borik”.

Trofeji, dresovi, šalovi, majice, kopačke, isječci iz novina, fotografije svih generacija “crveno-plavih”, te čuveni citat Veselina Masleše i još mnogo toga izloženo je u postavci posvećenoj 95. rođendanu Borac.

Na otvaranju se, uz sadašnje rukovodstvo i prvotimce Borca, okupio i veliki broj nekadašnjih igrača i trenera, kao i pristalica “crveno-plave”.

– Velika stvar za sve nas je to što se ova bogata istorija Borca našla na jednom mjestu i nadam se da ćemo doprinijeti da ona bude još bogatija. Naravno, ovaj prostor je premalen da bi se prikazalo sve, ali ćemo mi iz kluba, kada se izložba zatvori, postavku prenijeti na Gradski stadion gdje joj je, u suštini, i mjesto – predsjednik kluba Stojan Malbašić. 

Među prisutnim su bili Momčilo Spasojević, Berislav Buković, Dragan Marjanović, Jovo Šmanja, Zoran Deket…, ali i nekoliko fudbalera koji su u karijeri oko ruke nosili kapitensku traku Borca, poput Gorana Đukića, Miodraga Babića, Borisa Raspudića, pa sve do aktuelnog Stojana Vranješa.

FOTO: VELIBOR TRIPIĆ
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button