BIHFUDBAL

Zašto je Šemsudin Hasić dobio maksimalnu kaznu?

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić juče je dobio zabranu obavljanja funkcija u fudbalu na dvije godine, a riječ je o maksimalnoj suspenziji koju Fudbalski savez BiH može donijeti prema Disciplinskom pravilniku.

U protekla dva dana bilo je veoma turbulentno u bh. fudbalu, a sve se tiče utakmice između Veleža i Borca, koja se igrala u utorak, ali je i prekinuta nakon utrčavanja domaćih navijača na teren. Pristalice Veleža bile su nezadovoljne suđenjem arbitra Sabrije Topalovića, čiji je automobil, po povratku u Zenicu, zapaljen i u potpunosti je izgorio.

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić dobio je maksimalnu moguću suspenziju koju Fudbalski savez BiH može izreći prema Disciplinskom pravilniku, a nakon svega, postavlja se pitanje zbog čega je Hasić dobio jednako žestoku kaznu kolika bi se trebala vezati za najteže prekršaje u fudbalu.

Fudbalski savez BiH je juče saopštio kako je Disciplinska komisija donijela odluku kojom je FK Velež žestoko kažnjen.

– FK Velež se kažnjava novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda,

– Suspenduje se stadion FK Velež na šest utakmica,

– Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić se kažnjava zabranom obavljanja funkcija u fudbalu u trajanju od dvije godine – zaključci su sjednice Disciplinske komisije FSBiH.

Na osnovu čega je predsjednik FK Velež dobio tako žestoku suspenziju, teško se može objasniti. U izjavi za Klix.ba prvi čovjek Rođenih je poručio da od starta nove sezone u Premijer ligi suđenje prema FK Velež nije ispravno, ali bi za takve “neprimjerene izjave” kazna saveza trebala biti neuporedivo manja.

– Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na nivou neutralnosti, već je uvijek bilo protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci iz te oblasti. Nek nam donesu neku drakonsku kaznu, mi nemamo mehanizme da se odbranimo, ali se stalno pitamo kakvi su to ljudi da im neke sile iznad njih isključe moral i da ih vodaju kako žele – kazao je Hasić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button