BIHRUKOMET

DERBI PRED KAMERAMA Izviđač se „vadi“ protiv Slobode

Derbi trećeg kola Premijer lige u subotu naveče igraju Izviđač i Sloboda (20 časova, BHRT1), ekipe koje po sastavima i ambicijama spadaju u sam vrh favorita za najviši plasman.

Ova utakmica prilika je domaćim da pokažu da j eporaz od Gračanice bio samo loš da. Ljubušaci vrlo rijetko gube na svom terenu, a za provjeru kada su upisali dva poraza u nizu trebalo bi dobro prelistati istorijske knjige.

– Mladi smo, moramo da ostavio osjećaje po strani i da se fokusiramo na sljedeće obveze. Ne možemo gledati previše unazad, niti previše unaprijed. Moramo živjeti u momentu i raditi najbolje što možemo. Nekada se desi da je fantastično, nekada ovako kako je sad bilo protiv Gračanice. Jedan poraz ne znači ništa, ali loš pristup znači puno. To moramo popraviti kako bi ispoštovali sami sebe, a onda sve ostale. Sloboda je odlično odigrala u Gornjem Vakufu, doveli su mlade momke uz one starije koji su bili okosnica, te trenera svjetskog renomea (Zoran Kastratović), tako da su ozbiljan protivnik i naši dužnici od prošle godine što se tiče Kupa – rekao je trener „skauta“ Toni Čolina.

Zanimljiv okršaj vidjećemo i u Gornjem Vakufu gdje će dvije sloge u međusobnom okršaju pokušati da izbrišu loš start prvenstva, dok je utakmica Leotar – ORK Bosna pomjerena na zahtjev gostiju koji imaju jednog igrača pozitivnog na virus korona.

Parovi trećeg kola, subota: Iskra – Krivaja (18 časova), Sloga (GV) – Sloga (D) (18), Bosna (V) – Konjuh (18), Vogošća – Gradačac (19), Maglaj – Gračanica (19 časova). Izviđač – Sloboda (20). Odgođeno: Leotar – Bosna (S), slobodan je Borac m:tel.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button