KOŠARKANBA

Jokić, Marej, Porter – Denver vjeruje u sebe

Denver Nagetsi su odlučili da pruže šansu igračima koje su birali na draftu.

Tim Koneli, prvi čovjek Denver Nagetsa, zaslužan je za odabir Nikole Jokića, Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora na NBA draftu.

Podsjetimo, Jokić je biran sa 41. pozicije kada je dolazio iz Srbije, Džamal Marej je kao učenik Džona Kaliparija sa Kentakija bio 7. pik, a Majkl Porter Džunior 14. pik.

Majkl Porter Džunior je bio projektovan za prvog pika, ali se dogodila ona nezgodna povreda leđa i počeo je da gubi vrijednost, pa je “pao u krilo” Nagetsima sa pozicije 14 i pitali smo se: Da li su pogriješili?

Porter je u sezoni iza nas prosječno bilježio 19 poena i 7 skokova, a od marta do juna je imao “ludu” seriju od 21.9 poena u prosjeku, uz 7,8 skokova na 56% šuta iz igre, 46% za 3 poena i 80% sa linije za slobodna bacanja.

To je Timu Koneliju ulilo dodatno samopouzdanje i sa MPJ je potpisan petogodišnji ugovor koji može da bude vrijedan čak 207 miliona dolara.

Nezvanično, Nagetsi su prvi tim ikada koji je maksimalne ugovore “podijelio” igračima koje su draftovali pošto su prethodno takav ugovor nakon ruki ugovora dobili Nikola Jokić i Džamal Marej.

Kako prenose američki mediji, nijedan od ovih igrača nema opciju da sam odlučuje o produžetku saradnje na kraju ugovora već će tim o tome odlučivati, a treba uzeti u obzir i da je Eron Gordon nedavno potpisao bogat ugovor vrijedan 92 miliona dolara.

Ovo znači da Nagetsi imaju jako malo prostora u “salary capu” za dalje manevrisanje i da će sigurno morati da plaćaju porez na luksuz, ali treba imati u vidu da su sve to mladi igrači i vrijeme će pokazati da li su Nagetsi dobro birali i još bolje trošili novac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button