BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIES

Najbolja biciklistkinja svih vremena stiže u Republiku Srpsku

Najbolja svjetska biciklistikina svih vremena Žani Longo potvrdila je učešće na granfondo Svjetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu koje se održava od 6. do 10. oktobra.

Francuskinja koja je obilježila istoriju ženskog biciklizma takmičiće se na drumovima Republike Srpske i dati posebnu težinu događaju, koji osim sportskog ima i izuzetan turistički i privredni značaj. U prebogatoj karijeri Longova je osvojila zlatnu olimpijsku medalju 1996. godine u Atlanti, a pet puta je trijumfovala na Svjetskom prvenstvu u drumskom biciklizmu, te još četiri puta osvajala titulu najbolje na planeti u hronometru. Sa četiri osvojene medalje na Olimpijskim igrama, trenutno je druga najuspješnija sportistkinja Francuske svih vremena.

– Čula sam sjajne stvari o Јahorini i jedva čekam da dođem – poručila je Longo.

Do početka šampionata ostalo je još šest dana, a sve je više prijava onih koji su se kvalifikovali na završnicu. Inače, učesnici će imati prilike da se okušaju u četiri trke, a prema ocjeni UCI komesara, kao i impresijama takmičara koji su učestvovali na kvalifikacionoj trci u avgustu sve su vrlo zahtijevne, a naročito mediofondo i granfondo koji završavaju na Jahorini.

Do sada je prijavljeno oko 1.000 biciklista sa četiri kontinenta, a prema preliminarnim spiskovima prijava u Istočno Sarajevo će doći tajkmičari iz pedesetak zenmalja svijeta. Taj broj bi bio ii veći, ali takmičari iz Azije i Australije nažalost gotovo sigurno neće moći da učestvuju zbog strogih kovid protokola u njihovim zemljama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Engineering
Back to top button