REGIONRUKOMET

POVREDA JE PROŠLOST Puljizović dao sedam golova Vujinom Vardaru

Iza prošlosezonskog prvotimca Borca Saše Puljizovića je vrlo naporno i komplikovano ljeto koje je proveo trenirajući i radeći na oporavaku od povrede koju je zaradio u Banjaluci.

Ipak, početak mandata u makedonskom Butelu može da ga ohrabri, a naročito posljednja utakmica protiv Vardara u kojoj je postigao sedam golova. Učesnik Lige šampiona koji je sa Veselinom Vujovićem na klupi sjajno otvorio sezonu slavio je sa 34:27, a Puljizović se dobro predstavio domaćoj publici i doskorašnjem treneru.

– Odigrali smo dobru, takmičarsku utakmicu. Bilo je dosta dobrih stvari u odbrani i napadu, pokazali smo fanatičnu borbenost i drugarstvo koje krasi ovu ekipu nekoliko prethodnih godina, ali Vardar je ipak jedna od najboljih evropskih ekipa i teško je pratiti njihov tempo svih 60 minuta – rekao je Puljizović.

Veoma je zadovoljan kako je prihvaćen u novoj sredini. Čelnici kluba i treneri imali su razumijevanje prema stanju u kome se nalazi u toku oporavka, pa im je mnogo zahvalan zbog toga.

– Nadam se da sam ovim uvodnim partijama uspio bar malo vratiti, a isto se nadam da je ova utakmica protiv Vardara samo početak niza mojih dobrih igara. Iako sam bio u sastavu u svim prvenstvenim utakmicama i imao određenu minutažu, tek prošle sedmice sam krenuo sa većim brojem ekipnih treninga i moram da priznam da sam se uželio rukometa. Sjajan je osjećaj ponovo biti na terenu i raditi ono sto toliko volim. Sve vrijeme do prije nekoliko dana svodilo se na individualni rad, isplaniran i praćen od prof. Marka Stojanovića iz Novog Sad kojem dugujem ogromnu zahvalnost. Sada je, hvala Bogu, sve u redu i konačno mogu da igram i treniram bez ograničenja – rekao je Puljizović.

Vujoić je poslije neuspješne epizode u Borcu krenuo silovito sa bivšim šampionom Evrope.

– Sjajan je osjecaj ponovo sresti Vuju, sa kojim sam kratko sarađivao, ali sigurno da sam dosta naučio iz te saradnje. Dolaskom u Makedoniju, uvjerio sam se koliko je cijenjen i voljen ovdje. Vardar izgleda fantastično, prave odlične rezultate i želim im da nastave u ovom pravcu. Što se nas tiče, rekao sam da je timski duh naša velika snaga i nadam se dobroj sezoni – rekao je rukometaš iz Dervente.

Poslijepet kola Vardar je na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom, dok Butel ima skor 3-2 i nalazi se na šestom mjestu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button