FUDBALREGION

“Večiti” u dobrom raspoloženju nastavljaju Superligu

Nakon pobjeda u Evropi, “večiti” beogradski rivali, uoči reprezentativne pauze, nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije.

Najprije će fudbaleri Partizana od 16.00 gostovati kruševačkom Napretku, dok će Crvena zvezda četiri sata kasnije dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Crno-bijeli u odnosu na šampiona imaju pet bodova prednosti, ali i meč više.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević uvjeren je da nakon trijumfa nad Florom u Ligi konferencija, neće doći do opuštanja.

– Sama činjenica da smo na prvom mestu i da treba da ostanemo tu, ne daje nam mogućnost da neko bude nemotivisan. To bi bilo neozbiljno s naše strane. Opet ćemo rotirati. Kruševac je fudbalski grad, lep je ambijent, nadam se da će biti dobar teren, do sad je bio što smo gledali utakmice – rekao je Stanojević.

Napredak je sa druge strane peti na tabeli, sa 18 bodova, 10 manje u odnosu na Partizan.

– Dolazi nam u goste tim koji u dosadašnjem delu prvenstva ima devet pobeda i remi sa Crvenom zvezdom. Najefikasniji su, sa prosekom od 3,3 gola po utakmici, a primili su samo tri. I moram da napravim jednu digresiju – jedan njihov igrač košta duplo više nego ceo naš tim, ali fudbal ne bi bio fudbal kada bi se samo to gledalo. Mi ćemo učiniti sve da pružimo maksimalan otpor, da ne odstupimo od našeg načina igre – rekao je trener domaćih Milan Đuričić.

Fudbaleri Crvene zvezde su u četvrtak, takođe, slavili u Evropi, na gostovanju Ludogorecu, uprkos izostanku četvorice važnih igrača.

Na njih trener ekipe Dejan Stanković neće moći da računa ni na ovoj utakmici.

Protiv povratnika u Superligu, crveno-beli su manje-više lako izlazili na kraj u prošlosti, a posljednji duel odigran je u maju prošle godine, kada je bilo 5:1.

– Žao mi ješto i narednu utakmicu sa Metalcem igramo bez četiri lidera, želim im da ozdrave što pre i da se vrate u tim. Ovu pauzu oko kvalifikacija, treba da iskoristimo na najbolji način. Ne znam ko će igrati, jer imamo malih problema, koji su bili prisutni i pred Ludogorec – rekao je Stanković.

Najveća opasnost Zvezdi preti od momka koji je ponikao u Ljutice Bogdana, Stefana Cvetkovića, koji je najbolji strijelac, ali i asistent tima.

Metalac je trenutno 11. sa 12 bodova, a ove sezone slavili su tri pobjede, nad Proleterom, Kolubarom i Radničkim 1923.

Linglong Superliga Srbije, 12. kolo:

16.00 Napredak – Partizan

18.00 Mladost – Novi Pazar

20.00 Crvena zvezda – Metalac

20.00 Vojvodina – Radnički N.

Petak:

Radnički K. – Kolubara 0:2 (0:0)

Đuranović 49, Mladenović 90+1

Subota:

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

Ratkov 47 – Čolović 38, Kajević 67

Radnik – Proleter 0:1 (0:0)

Tomović 79

Spartak – Voždovac 0:4 (0:2)

Stanisavljević A. 31, Vujnović 36, 72, Stanisavljević F. 78

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button