BICIKLIZAM

Italijan Soni Kolbreli osvojio blatnjavi Pariz-Rube VIDEO

Aktuelni evropski prvak, ali i šampion Italije na drumu, 31-godišnji Soni Kolbreli (Bahrein Viktorius), u nedjelju je trijumfovao na svom debitantskom nastupu na jednodnevnom monumentalnom klasiku Pariz-Rube.

Pobjednik trke duge 258 km, čuvene zbog 30 sektora sa granitnim kockama, koje su zbog kišnog vremena bile prekrivene blatom, odlučen je završnim sprintom trojice vozača na legendarnom velodromu u Rubeu.

Uz Kolbrelija, u borbi za pobjedu bili su još Holanđanin Matju van der Pul (Alpesin-Feniks) i Belgijanac Florijan Vermerš (Loto Sudal). Mladi belgijski biciklista je prvi krenuo u sprint, ali je Kolbreli uspio prvi da dođe do cilja, sa pola točka prednosti. Van der Pul, koji je bio jedan od favorita za pobjedu uoči trke, na cilj je došao kao trećeplasirani.

Četvrto mjesto je osvojio još jedan Italijan, 27-godišnji Đani Moskon (Ineos Grenadijer), koji je bio i jedan od najvećih tragičara trke vožene u teškim uslovima.

Naime, 30 km prije cilja bio je u vođstvu i imao prednost od minuta i 12 sekundi, kada mu se izduvala zadnja guma. Nakon zamjene bicikla Moskonu je ostalo 46 sekundi prednosti, ali je 26 km prije cilja pao na jednom od sektora sa granitnim kockama, pri čemu je izgubio još 30 sekundi prednosti.

Kolbreli je prvi italijanski pobjednik ove legendarne trke u 21. vijeku, a to mu je prvi monumentalni trofej u karijeri. Posljednji Italijan koji je prije Kolbrelija uspio da osvoji ovaj prestižni trofej bio je Andrea Tafi, iz 1999. godine.

Posljednji klasik u ovoj godini biće održan 9. oktobra, a radi se o italijanskoj „Il Lombardiji“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mdma gold crystal,
Back to top button