ATPTENIS

Rus “precrtao” Federera: Ne postoje lekovi

Švajcarski teniser Rodžer Federer već godinu i po dana konstantno ima probleme sa povredama.

Pokušao je Federer da se vrati, ali već poslije nekoliko mečeva ustanovio bi da koljeno ne može da mu izdrži napore, pa je odlučio da završi ovu sezonu.

Da će povratak biti težak jasno je svima, ali je korak dalje otišao nekadašnji broj tri Nikolaj Davidenko koji ne misli da Federer može da igra na zapaženijem nivou.

– Biće mu jako teško da bude konkurent nakon svega što je prošao. Možda će uspjeti nešto da osvoji, ali neće biti konkurentan na najboljim turnirima – uvjeren je Davidenko.

Federer želi da pokaže drugima da može da se bori sa najboljima i sa 40 godina, ali novu mladost ne može da doživi, podvlači Rus.

– Ne postoje lijekovi zbog kojih možete da se osjećate kao da imate 20 godina. Što vrijeme više prolazi biće sve veći jaz između igrača i njega. Tijelo mu je iscrpljeno, karijera mu je duga i mnogo je mečeva odigrao.

Da mu ne daje ni promil šanse govore i sljedeće reči:

– U njegovim godinama tehnika i klasa nisu dovoljni za osvajanje turnira. Ne smijemo da zaboravimo da će pasti mnogo na ATP listi, što je dodatna prepreka za povratak u vrh – poručio je Davidenko.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button