BICIKLIZAM

POČEO SPEKTAKL Himne Francuske, Poljske i Slovenije najčešće se čule u Palama

Himne Francuske, Poljske i Slovenije najčešće su se čule prvog dana Svjetskog prvenstva u amatareskom biciklizmu poslije hronometarske trke koja je održana u Palama.
Svjetske velesile u ovom sportu opravdale su tu ulogu. Ugođaj u Palama bio je svjetski, a ni kiša koja je u toku takmičenja počela da rominja nije pokvarila atmosferu. Svaka zemlja imala je svoje navijače, a na kraju se moglo čuti i malo „prepucavanje“ Poljaka i Francuza koji su uspješniji.
Ulogu favorita u konkurenciji dama od 60 do 64 godine ubjedlivo je trijumfovala najbolja biciklistkinja svih vremena Žani Longo. Devetostruka šampionka svijeta i olimpijska pobjednica iz Atlante 1996. godine po prvi put je u Republici Srpskoj i BiH, a utisak je najbolji mogući.Iznenađena sam što je sve na ovako visokom nivou, ne zbog predrasuda, već zbog činjenice da je ovakav tip takmičenja obično malo opušteniji.

– Osvojila sam mnogo zlatnih medalja, ali svakoj se radujem i svaka mi je važna. Staza je bila prilično teška i tehnički zahtijevna. Smještena sam u Palama i zaista mi je lijepo. Sigurna sam da ću doći ponovo iduće godine na kvalifikacionoj trci – rekla je Longo.
Kiša koja je počela sredinom takmičenja malo je pokvarila ugođaj, ali to nije bacilo sjenku na sjajnu organizaciju i domaćinstvo opštine Pale.

– Više puta sam ponovio da sam počastvovan što smo domaćini ovakvom događaju. Stigli su nam biciklisti iz pedesetak zemalja svijeta i to je ogroman značaj. Potrudili smo se da ostavimo dobar utisak i nadam se da će nam se mnogi takmičari vratiti – rekao je načelnik Pala Boško Jugović.


Direktor prvenstva Vladimir Kuvalja zahvalio se domaćinima kao i svim takmičarima koji su uprkos uslovima u pandemiji došli na prvenstvo.

– Prvi dan je protekao odlično. Potrudili smo se da tako bude, ali uvijek postoji doza sumnje kada se radi o ovako kompleksnim događajima za organizovanje. Tek smo na početku prvenstva i nadam se da će sve proći kako je počelo – rekao je Kuvalja.
Sutra je na programu timski hronometar koji počinje u 17 časova ispred Sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu, a za 18 časova je na istom mjestu zakazano svečano otvaranje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: north york weed delivery
Back to top button