FUDBALREGION

Iliev: Ne kroji se istorija kako Zvezdi odgovara

Sportski direktor FK Partizan Ivica Iliev oglasio se poslije izjave kolege iz Crvene zvezde Zvezdana Terzića da je Zvezda zaslužna za srpski koeficijent u Evropi.

– Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis. Zvezda će ove godine imati 70 utakmica u Evropi. Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Mi smo doneli koeficijente, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Stavlja se u istu ravan sa Partizanom. A, nisu… – izjavio je Terzić, na šta je odgovorio Iliev.

– Izuzetno poštujem Terzića i uvažavam Crvenu zvezdu i njene navijače, ali hajde da baratamo činjenicama, a ne da pričamo paušalno. Reći ću vam tačno procente koliko ko vuče u poslednjih pet godina: Zvezda 52 odsto, Partizan 33 odsto i ostali klubovi 15 odsto. To je činjenica – rekao je Iliev, a preneo “Informer”.

Zatim je podsjetio da je prije pomenutog perioda od pet godina Partizan bio jedini koji je “vukao” nacionalni koeficijent i donosio bodove srpskom fudbalu.

– Niko da se zapita zbog čega nismo bili ranije među 15 najboljih. Pa zbog toga što je ranijih godina vukao Partizan, a Zvezde nigde nije bilo. Ne kroji se istorija onako kako nekom odgovara. Iz Zvezde, kad im odgovara, pričaju o istoriji u poslednjih pet godina, a kad im odgovara drugačije, onda pominju šta je bilo pre 30 godina. Jasno mi je da Terzić brani interes Zvezde, ali kad to radi, dobro bi bilo da ne omalovažava druge i da barata činjenicama, umesto što se dodvorava navijačima – poruka je Ilieva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: arenal volcano mushrooms
Back to top button