BICIKLIZAM

Dodik oduševio bicikliste

Veličanstvenu ceremoniju otvaranja Svjetskog prvenstva u biciklizmu upotpunio je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je još jednom pokazao da je pristupačna i prijatna osoba.

Potvrda da je u zgusnuti raspored uspio da ukalkuliše dolazak na ovaj vrlo važan događaj, podigla je na noge građane Istočnog Sarajeva, ali i takmičare iz svih krajeva svijeta koji su dobrano ispunili tribinu dvorane u Istočnom Novom Sarajevu.

Spontani ulazak i aplauz prisutnih, te prijatno ćaskanje sa takmičarima i ostalim zvanicama koje su uveličale ceremoniju pokazale su još jednom da je Dodik čovjek sporta i da se na sportskom terenu osjeća kao svoj na svom. Dobro je poznato da se u mladosti bavio košarkom i da ne propušta utakmice njegove Igokee. Iako je u više navrata bio pokrovitelj trke „Beograd – Banjaluka“ sa biciklizmom nije imao priliku da se detaljnije upozna, ali je srdačno razgovarao sa predstavnicima Slovenije koji su pobijedili u timskom hronometru, kao i sa takmičarima iz Čilea i Kanade. Ovaj događaj ima podjednako važan turistički i privredni značaj koliko i sportski, pa je upravo to Dodik i apostrfirao prilikom zvaničnog otvaranja prvenstva.

– Izuzetno sam srećan što smo dobili organizaciju ovako velikog događaja. Poželio bih uspjeh svim takmičarima iz ovih nama geografski bližih zemalja, ali i onih dalekih. Sama organizacija prvenstva i činjenica da smo se okupili u ovoj dvoraniji simbolično se može nazvati pobjedom. Vjerujem da će sve proći u najboljem redu do kraja šampionata, a prava pobjeda će biti kada nam se ovi takmičari budu vraćali narednih godina, jer bi to značilo da su organizatori odradili odličan posao – rekao je Dodik.

Direktor prvenstva Vladimir Kuvalja zahvalio je Dodiku što je podržao organizaciju prvenstva koje je okupilo više od 1.000 biciklista iz svih krajeva svijeta.

– Izazov organizacije ovakvog događaja je ogroman, ali je sve mnogo lakše kada se šira zajednica uključi i stane iza vas. Osim grada domaćina, resornog ministarstva i Turističke organizacije Republike Srpske gospodin Dodik je neko ko je od prvog dana pokazao spremnost da nas podrži. Ovakav vid takmičenja je najbolja prilika za promociju zemlje što je on kao vrlo mudar čovjek odmah shvatio i dao nam vjetar u leđa – rekao je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
  2. Povratni ping: weed delivery gta
Back to top button