KOŠARKA

SPEKTAKL U NAJAVI Igokea dočekuje sjajnu Zvezdu

U Laktašima treće kolo donosi istinski sportski spektakl duel Igokee i Crvene zvezde.

Beograđani dolaze nakon sjajne pobjede u Tel Avivu, dok je Igokea takođe otvorila Ligu šampiona velikim trijumfom protiv Grčkog PAOK.

Trener Dragan Bajić ističe da su već prvi mečevi pokazali kakav tim ima aktuelni šampion ABA lige, koji je prošle sezone u polufinalu plej ofa eliminisao Igokeu.

-Ono što moram da kažem kada je u pitanju Crvena zvezda, gleadajući njihovog trenera i njihovu filozofiju igre tako su i selektirali tim. Tu je dosta igrača koje on poznaje duži period i neki igrači koji su se vratili, a koji su radili s njim. Ono što stvarno moram da istaknem da Zvezda u otvaranju sezone, da ne spominjem kroz kakve su probleme prolazili, igra stvarno sjajnu košarku. Pogotovo moram da istaknem taj neki dio koji ja obožavam kada je u pitanju njihova igra, to je stvarno jedna ogromna čvrstina kada je odbrana u pitanju. Defanzivni zadaci se odrađuju na najvišem nivou. Samim tim iz jedne dobre odbrane i taj napad dosta dobro funkcioniše. Mogli smo da vidimo kako su bili dominantni protiv jednog kvalitetnog protivnika kao što je Makabi, i ono što ja mislim u ovom momentu da je početak sezone da je Zvezda sigurno najkvalitetniji tim u AdmiralBet ABA ligi, gledajući roster i same igre koje pružaju na parketu-pohvalio je Bajić rivala.

Igokea je takođe nakon nešto lošije defanzivne partije pokazala da posjeduje kvalitet.

-Što se nas tiče, pokušali smo koliko – toliko da se odmorimo od naporne i zahtjevne utakmice s Paokom i da se spremimo za utakmicu protiv Crvene zvezde. Iz mog ugla gledano, po pozicijama igrača, sigurno će me razumjeti,  da ja kao trener nemam ni na jednoj poziciju nekakvu prednost sa koje bih mogao da zaprijetim ekipi Crvene zvezde. Međutim ono što sam rekao svojim igračima, ja kao trener sa bijelom zastavom sa ovim timom neću izaći ni pred ijednu ekipu i tako će biti i protiv Crvene zvezde. Pokušaćemo da damo maksimum, da pružimo ogroman napor i da se kvalitetnijem protivniku  suprotstavimo na što bolji mogući način. Gledajući svo ovo što sam rekao, ako nam se ukaže i promil, nadam se, nekakve šanse mi ćemo je znati iskoristiti- dodao je Bajić.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button