BIHKOŠARKA

JEDINSTVEN STAV IZ RS Do utorka sjednica UO KS BiH ili kraj takmičenja kakvo postoji

Klubovi  koji su pod okriljem Košarkaškog saveza Republiek Srpske, službena lica i delegati neće učestvovati u zajedničkom takmičenju na nivou  KS BiH za koje ne postoje odluke UO KS BiH koje su Statutom propisane za početak takmičarske sezone, a do donošenja navedenih odluka od strane za to nadležnih organa.

Ovo je jedan od zaključaka sastanka koji su održali članovi UO KS RS, predstavnici Stalnih organa KS RS i predstavnici klubova koji učestvuju u prvenstvu BiH (muškarci i žene), a koji je odežan u Istočnom Sarajevu. Svi su se složili da ostanu pri stavu koji je bio poznat i ranije, te zatražili hitne reakcije kako bi se prevazišla pat pozicija. Apelovali su na generalnog sekretara KS BiH i neizabranog komesara prvenstva BiH da obustave/odlože sve aktivnosti na zajedničkom takmičenju na nivou KS BiH.

– Najkasnije do utorka naredne sedmice sazvati i održati sjednicu UO KS BiH i pokušati pronaći kompromisno rješenje da se donesu sve potrebne odluke za početak nove takmičarske sezone u prvenstvu BiH. Sva pitanja na kojima se ne postigne kompromis ostaviti po strani za neku od narednih sjednica ili uputiti na rješavanje pravosudnim ili drugim nadležnim organima. Sportski interes klubova iz Republike Srpske je da se takmiče u prvenstvu BiH, kao najvišem rangu takmičenja u BiH. Međutim, ukoliko u toku naredne sedmice ne dođe do dogovora u UO KS BiH i donošenja potrebnih odluka za početak nove takmičarske sezone u Prvenstvu BiH, bićemo prinuđeni da razmotrimo i druge opcije za takmičenje – stoji u saopštenju iza koga stoji rukovodstvo KS RS, te svi muški i ženski klubovi koji bi trebalo da nastupe u najvišem rangu takmičenja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button