KOŠARKAREGION

IGOKEA STALA U MORAČI Bajić čestitao pobjedu Budućnosti

Košarkaši Budućnosti uspjeli su u jednom od derbija četvrtog kola ABA lige da pobijede Igokeu sa 81:68, iako su na kraju prve dionice imali deficit od 12 poena.

Aleksandrovčani ni u 11. putu nisu uspjeli da slave u „Morači“, jedinoj dvorani u kojoj nisu slavili tokom godina nastupanja u ABA ligi.

– Igokea je zaista neprijatan i kvalitetan protivnik, koji je odigrao dva odlična meča protiv Crvene zvezde i Galatasaraja. Zadovoljan sam prikazanim, a posebno inicijativom igrača sa klupe. Važno je da nastavimo da pobeđujemo, od pojedinih igrača očekujem da pokažu više hrabrost i odlučnosti. Okrećemo se startu Evrokupa, a pobeda nad kvalitetnom Igokeom, je definitvno dobra uvertira – naglasio je Aleksandar Džikić pa nastavio:

– Početak druge deonice je bio ključan po epilog meča. Momci sa klupe su unijeli veliku energiju, uspeli su da naprave preokret, podigli su stepen samopouzdanja. Jako je bitno da momci veruju jedni u druge, da se međusobno podržavaju. Da li možemo da igramo bolje? Možemo. Idemo dalje. Prva naredna utakmica je najvažnija, a samim tim, najvažniji nam je duel sa Ulmom. Biće to jako teško gostovanje, ali u Evrokupu ne postoje lake utakmice ni laki rivali. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe.

Trener Igokee, Dragana Bajić, čestitao je šampionu Crne Gore na boljoj igri i zasluženoj pobjedi.

– Zaslužena pobjeda Budućnosti. Osjetilo se kod mojih igrača umor, jer je meč protiv izuzetno kvalitetenog rivala iz Podgorice bio četvrti u posljednjih desetak dana. Odigrali smo dobro tokom prvog poluvremena, ali nismo imali snage ni energije do odigramo na željenom niovu do kraja meča. Zaista ne zamjeram mojim momcima ništa. Budućnost je bila bolja i svježija. Okrećemo se duelu protiv Splita – naglasio je Bajić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button