RUKOMET

Lončar: Brzom igrom do dobrog rezultata u Slovačkoj

Punih devet godina Ženski rukometni klub Borac izbivao je sa evroscene, pa je utakmica sa Dunajskom Stredom (subota, 18 časova) prava prilika za novi početak “osica”.

Za razliku od Banjalučanki, rival nema bogatu istoriju, jer je osnovan prije samo šest godina. Ipak, za kratko vrijeme preskočio je mnoge stepenice, a ekipa Rade Unčanina nastojaće da ih uspori na tom putu.

– Očekujem da prvi meč odigramo što kvalietnije, analizirali smo ih, pratili njihovu MOL ligu i vjerujem da ih možemo iznenadimo. Iskustvo je sigurno na njihovoj strani, ali ćemo im pokušati parirati dobrom odbranom i trkom kroz kontru i polukonte – rekla je lijevi bek Borca Lana Lončar.

Osvajačice sva tri trofeja prošle sezone u BiH sjajno su počele i ovu, jer imaju tri ubjedljive pobjede. Ipak, Dunajska Streda igra dosta jaču ligu u kojoj se takmiče najbolji timovi iz Slovačke i Češke.

– Siguro su fizički dominantnije od nas, ali je naš adut brzina. ovo je odlična prilika da vidimo gdje smo, pa iako smo mlada ekipa ne idemo sa bijelom zastavicom. Posebno se radujem što ćemo revanš igrati pred našom publikom, sigurna sam da ćemo imati dobru podršku sa tribina, pa je zato ovaj prvi meč vrlo važan – rekla je Lončar.

Djevojka koja je ljetos stigla iz Hadžića brzo se uklopila u novu sredinu i donijela kvalitet više naročito u spoljnoj igri.

– Nije mi se bilo teško da se prilagodim. Treneri su odlični, trude se da unaprijede našu igru, atmosfera je sjajna, a ambicije najviše kao i prošle sezone. Sve je na profesionalnom nivou, tako da je uživanje biti dio ovog tima – rekla je Lončar. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button