RUKOMET

Mikić pred Besu: Ko god da je rival nećemo mijenjati sistem igre

Drugu godinu u nizu, a treći put ukupno rukometaši Borca odmjeriće snage sa Besom Famgas iz Peći, ali će nedjeljni okršaj u “Boriku” (18 časova) biti dosta drugačiji od prošlosezonskog.

Razlog je taj što su oba tima značajno promijenila sastav, pa je teško povlačiti paralele. Ekipu iz samoproglašenog Kosova napustila su tri igrača uključujući i srednjeg beka Haralamposa Maljosa, reprezentativca Grčke oko koga se sve vrtjelo minule sezone. U timu su ostali iskusni Nikola Prce i Kastriot Jupa, ali je ovaj ambiciozni tim doveo adekvatne zamjene. Sa druge strane, Borac je značajno podmladio tim koji pod komandom Mirka Mikića djeluje odlično na startu nove kampanje. Četiri ubjedljive pobjede u prvenstvu sigurno su dobar vjetar u leđa pred prvo evropsko iskušenje u drugom kolu EHF Evropa kupa.

– Mali problem nam predstavlja nedostatak ovosezonskog video materijala protivnika. Vidim da im nedostaje nekoliko važnih igrača, kao u ostalom i kod nas u odnopssu na prošlu godinu. Pretpostavljam da će na Prceu i Kastriotu zasnivati napadačku igru, a doveli su i jednog od najboljih igrača njihove lige u prethodnoj deceniji Denisa Terzićija, te dva Crnogorca na krilnim pozicijama – rekao je Mikić.

Luka Perić bi do meča trebalo da sanira povredu ramena, dok je nastup Nikole Malivojevića pod znakom pitanja. Sa njima ili bez njih, kao što Mikić reče, sistem igre neće biti promijenjen. Čvrsto i agresivno u odbrani, sa insistiranjem na brzoj igri u napadu na nepostavljenu odbranu rivala.

Smatram, da nas očekuje vrlo težak dvomeč, ali se koncept naše igre sigurno neće mijenjati. Bez obzira na protivnika, trudićemo se da budemo agresivni i energični u svakom segmentu igre – naglasio je Mikić.

Apel navijačima

Ulaznice za prvi evropski ispit Banjalučana ove sezone puštene su u prodaju, a samo 500 najbržih moći če da se domogne komadića papira koji im garantuje ulazak u dvoranu. Ovakva odluka donsena je zbog kovid protokola, te obaveza kluba prema sponzorima. Iz Borca su uputili apel navijačima da navijaju fer i sportski, bez političkih ili drugih parola koje bi mogle mnogo da koštaju “crveno-plave”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button